REKLAMA

Lepší než Májka! Domácí paštika z kuřecích prsou, kterou zvládnete i vy

Nejlepší paštika je bezesporu ta domácí. Nejenže přesně víte, co do ní dáváte, ale můžete si ji také upravit přesně podle svého gusta. Tento recept na domácí paštiku z kuřecích prsou vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí středomořských bylinek, kapar a oliv. A je lepší jak Májka.

REKLAMA

Proč si připravit domácí paštiku?

Kromě toho, že si můžete být jisti kvalitou surovin, je příprava rychlá a nenáročná. Pokud máte doma už uvařené kuřecí maso, paštiku zvládnete připravit za pouhých 15 minut.

Bez předchozího vaření vám zabere maximálně 35 minut. Výsledek? Lahodná domácí paštika, kterou můžete podávat k snídani na čerstvém pečivu, jako dip nebo třeba k zeleninovým tyčinkám.

Recept na paštiku z kuřecích prsou

Domácí paštiku z kuřecích prsou skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a spotřebujte do tří dnů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Recept: Řecký salát s gnocchi – sytý recept hotový za 15 minut

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 jarní cibulka, nakrájená
  • 1 lžíce kapar
  • 1 lžíce petrželky
  • 10 zelených oliv, vypeckovaných
  • Extra panenský olivový olej (podle potřeby)
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • Sůl a pepř (dle chuti)

Volitelné ingredience dle chuti

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky šalvěje
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry

Postup přípravy

Kuřecí prsa vložte do lehce osolené vroucí vody a vařte, dokud nebudou měkká (cca 15 minut). Po vychladnutí je nakrájejte na menší kousky.

Do mixéru dejte nakrájené kuřecí maso, jarní cibulku, olivy, citronovou šťávu, sůl, pepř a případně volitelné přísady (hořčici, šalvěj, tymián nebo citronovou kůru). Rozmixujte dohladka.

Přidejte trochu olivového oleje a následně krátce orestujte směs na pánvi, aby se chutě propojily. Poté ručně vmíchejte kapary a petrželku.

Hotovou paštiku přendejte do sklenice nebo nádoby s vzduchotěsným víčkem a uložte do lednice.

Tip! Milujete pikantní chutě? Přidejte špetku chilli. Chcete krémovější konzistenci? Vmíchejte lžíci majonézy nebo smetany. Experimentujte s bylinkami – rozmarýn nebo oregano dodají paštice ještě výraznější šmrnc.

Domácí paštika z kuřecích prsou je skvělým způsobem, jak si dopřát zdravou a chutnou svačinu bez zbytečných konzervantů. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že je lepší jak Májka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Recept na cheesecake ze tří ingrediencí

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Ruská ponorka Krasnodar uvedla britské námořnictvo do pohotovosti, zapojilo se i...

Britské námořnictvo ve spolupráci s NATO po tři dny monitorovalo pohyb ruské ponorky B-265 Krasnodar, která spolu...

Jednoduchý recept na domácí Raffaello kuličky ze 3 ingrediencí

Domácí cukroví nemusí být časově náročné. Důkazem jsou domácí kokosové Raffaello kuličky, při jejichž přípravě si vystačíte...

Ukrajinské drony zaútočily na ruskou tepelnou elektrárnu

Na Dorogobužskou tepelnou elektrárnu ve Smolenské oblasti Ruska v noci na čtvrtek zaútočily ukrajinské drony. Elektrárna patří...

Česká pošta zdraží SIPO i výplatu důchodů. Chystá se propustit tisíce...

Česká pošta od 1. ledna 2026 zvýší poplatek za SIPO a zdraží i výplatu důchodů v hotovosti....

Tradiční drážďanská vánoční štola: snadný recept s dokonalou chutí

Drážďanská vánoční štola patří k německým symbolům adventu. Popularitě se však těší i v Česku. Vyzkoušejte jednoduchý...

Před Vánoci se změní počasí. Na sníh si ale budeme muset...

Počasí v Česku čeká před Vánoci změna a podle Českého hydrometeorologického ústavu si na sníh budeme muset...

Komedie Když se zhasne míří do kin, v hlavních rolích Hřebíčková...

Petra Hřebíčková a Vojtěch Kotek se potkávají v nové české komedii Když se zhasne, která nese podtitul...

Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát: Svěží alternativa k majonézové klasice

Vídeňský bramborový salát je důkazem toho, že i vánoční pohoštění může být příjemně lehké a svěží. V...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA