NašeTéma.czTémaJídlo

TÉMA: Jídlo

Vaříme amazonské speciality: Tacacho. Specialita z banánů

Tacacho je pokrm, který na první pohled připomíná naše kulaté knedlíky. Připravuje se ale z banánů. Zahraniční redaktor Jiří Černý, žijící v Amazonii, se...

Sezóna samosběru prvních českých jahod začíná. Cena se pohybuje do 100 korun za kilo

První české jahody právě dozrávají. Sezóna samosběru tento rok začíná o 14 dnů dříve než v minulých letech. Kvůli nedávným mrazům bude letos množství...

Číšník v restauraci často doporučuje, co si dát. Proč? Důvody jsou spíše ekonomické než kulinářské

Existuje jídlo, které si kuchaři a číšníci v restauraci nikdy neobjednávají, avšak hostům jej doporučují. Tato praxe je oblíbená v mnoha restauracích. Podle Viktora...

Dostali jste chuť na sladký oběd? Udělejte si tradiční palačinky se skořicí

Palačinky jsou známé po celém světě. Vybrala jsem pro vás osvědčený recept, podle kterého dělám palačinky již od svého dětství. Moje maminka do těsta...

Zdravější granolu k snídani z ovesných vloček a tvarohem zvládnete připravit za pár minut

Domácí granola je skvělá alternativa pro zdravou a rychlou snídani. Můžete ji smíchat s tvarohem, jogurtem nebo mlékem. Připravte si zdravou a snadnou snídani...

Recept na zdravou svačinu. Zkuste energetické kuličky z fíků a kešu ořechů

Potřebujete zdravou a chutnou svačinku nebo máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte recept na energetické kuličky ze směsi fíků, kešu ořechů a kokosu. "Líbí...

Bleskový dezert: Lotus dortík do skleničky s tvarohem a jahodami

Překvapte svou rodinu rychlým a lahodným dezertem. Recept na dortík do skleničky je tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. Stačí mít po ruce...

Zavzpomínejte na školní jídelnu s receptem na Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi je jednoduché, ale chutné jídlo. Bohužel si většina z nás pod tímto receptem vybaví jídlo bez chuti, které se podávalo...

Jarní čas lehkých krémů: Zkuste udělat hráškový krém s červenou čočkou

Určitě také vítáte prodlužující se dny a vůni příchozího jara. Máte chuť na něco lehkého, rychlého a zeleného? Než vyraší první květák a další...

Cottage housky: Upečte si na víkend domácí pečivo

Cottage housky upečete rychleji, než si dojdete pro čerstvé pečivo do obchodu. Jsou dokonalé, vlhké a obsahují hodně bílkovin ve srovnání s pečivem z...

Jak se dobře najíst v Itálii aneb na co si dát pozor, než usednete do restaurace

Dovolená v Itálii se neobejde bez návštěvy místní restaurace. Jak si vybrat tu, která nezklame, a na co si dát pozor při jejím výběru,...

Královský tvarohový koláč: Zkusíte tradiční Sernik, nebo vsadíte na jednodušší variantu?

Polský tvarohový koláč zvaný Sernik mě okouzlil před lety v jedné kavárně v Krakově. Je to obdoba našeho tvarožníku. Tradiční recept na Sernik jsem...

Vědci objevili zajímavou souvislost mezi stravou těhotné matky a vzhledem dítěte

Rčení "jste to, co jíte" neplatí jen pro druh jídla, které konzumujeme po celý život. Nová studie publikovaná v časopise Nature Communications přináší zjištění, že...

Kuřecí stehna se zeleninou a bramborem trochu jinak

Upéct kuře zvládne téměř každý. Dnes si ale vyzkoušíme pečená kuřecí stehna v trochu jiné verzi. "Také šťouchané brambory jako příloha jsou v trochu...

Avokádovo-vajíčková pomazánka: Lahodná a zdravá svačina

Lahodná domácí pomazánka z natvrdo uvařených vajec patří k mým nejoblíbenějším. Tentokrát jsem ji zpestřila rozmačkaným avokádem. "Příprava tohoto receptu vám nezabere ani 10...

Máte doma přebytek bílků? Upečte si chutný biskupský chlebíček podle Josefa Maršálka

Vyráběli jste doma žloutkový krém nebo vaječný likér a zbylo vám hodně bílků? Pak si zkuste upéct vynikající biskupský chlebíček podle receptu Josefa Maršálka,...

Vědci varují před znepokojivým trendem: Jídlo by se pro některé mohlo v budoucnu stát luxusem

Inflace cen potravin způsobená změnou klimatu ohrožuje globální potravinovou bezpečnost, vyplývá ze studie publikované v prestižním časopisu Nature. Potraviny by se tak v budoucnu...

Milujete cokoliv s karamelovou příchutí? Pak vyzkoušejte lahodné kuře na karamelu s rýží

Asijské recepty občas nedávají vůbec žádný smysl. Spojit kuře a karamel? Na první pohled nemyslitelná kombinace. "Když však toto spojení ochutnáte, zjistíte, že se...

Tradiční bábovka: S vaječným koňakem nebude suchá ani těžká

Co vás napadne, když se řekne tradiční moučník k odpolední kávě? Mně se vybaví jednoznačně bábovka. Oblíbila jsem si recept, kde přidávám do těsta...

Michelinské hvězdy ve vesmíru: Nejdražší jídlo na světě bude stát téměř půl milionu dolarů

Luxusní jídlo ve vesmíru? V roce 2024 bez problému. "Společnost SpaceVIP, zabývající se vesmírnou turistikou, oslovila Rasmuse Munka, šéfkuchaře michelinské restaurace Alchemist, s vytvořením...
Diskuze Vstoupit do diskuze