Pohublá princezna Kate se poprvé od Vánoc ukázala na veřejnosti

Velká Británie v sobotu ožila u příležitosti oslav narozenin krále Karla III. Slavností se účastní i princezna Kate, která se na veřejnosti ukázala poprvé od Vánoc.

Reklama

Na sobotní slavnostní ceremoniál dorazila také princezna Kate Middleton, která přijela kočárem se svými třemi dětmi. Jde o její první veřejné vystoupení po šesti měsících, během nichž se kvůli nemoci stáhla z očí veřejnosti.

V sobotu se v Londýně koná velkolepá vojenská přehlídka, která se tradičně uskutečňuje každý rok na počest narozenin britského panovníka. Britský král Karel III. tak na ceremonii Trooping the Colour osobně dohlíží.

Hlavní pozornost se však nesoustředí na krále Karla III., pro kterého je ceremoniál pořádán, ale na jeho snachu, princeznu Kate Middleton. Ta dorazila v kočáře krátce před polednem našeho času. Podle britského deníku The Sun se usmívala a mávala davu, který ji netrpělivě očekával.

„Elegantní a krásná,“ ohodnotili vzhled princezny Kate experti na britskou královskou rodinu ve vysílání CNN Prima NEWS. Experti dále připustili, že je Kate pohublá.

Princezna Kate a její tři děti dorazily kočárem, zatímco je princ William podle tradice následoval na koni. Britský portál The Mirror připomněl, že královské děti se spolu s Kate objevily na veřejnosti poprvé po půl roce.

Kate se stáhla do ústraní po operaci na začátku roku 2024, kdy jí byla diagnostikována rakovina. Své onemocnění veřejně oznámila v březnu, po týdnech spekulací o jejím zdravotním stavu. V poslední době se však její zdravotní stav údajně zlepšuje.

Během ceremonie Trooping the Colour projela královská rodina kočárem po Mallu, slavné ulici spojující Buckinghamský palác s Trafalgarským náměstím. Následně vstoupí na balkon Buckinghamského paláce, aby sledovala přehlídku a přelet britského letectva nad Londýnem.

Hlavní pozornost následně bude zaměřena na členy Irské gardy, která letos obdrží svůj regimentský prapor. Podle britských tradic je oficiálním velitelem Irské gardy právě princezna z Walesu, Kate Middleton.

Princeznin tchán, král Karel III., rovněž bojuje s rakovinou a podstupuje léčbu. Navzdory své nemoci zůstává aktivní a nedávno odcestoval do Francie, aby se zúčastnil oslav osmdesátého výročí vylodění v Normandii. Na rozdíl od něj se však Kate zcela stáhla a zaměřila se na své zdraví a rodinu.

Autor: Eva Klein

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama