Novotný rozvod s ODS prodlužuje. Jsem král bulváru. Řídím si to sám, uvedl samozvaný král bulváru

Kontroverzní starosta Řeporyjí, Pavel Novotný, je neponaučitelný. Pod svým včerejším příspěvkem na síti X označil influencerku Agátu Hanychovou za krávu. S novináři už přestává komunikovat. Má pocit, že ho cvičí, když se ho dotazují na téma odchodu ze strany. „Jsem král bulváru. Řídím si to sám,“ napsal Novotný na síti X.

Reklama

Novotný už jednou slíbil, že z ODS odejde

Starosta pražských Řeporyjí nedrží své slovo. Před několika lety řekl Petru Fialovi, že ze strany po volbách v roce 2021 odejde sám. K odchodu se však Pavel Novotný neměl. Postupem času se na jeho slova tak nějak zapomnělo.

Příspěvky Pavla Novotného na sociální síti X, kde je velmi aktivní, mají denní dosah na několik desítek tisíc uživatelů napříč celou Českou republikou. Svým vulgarním vyjadřováním ve veřejném prostoru si získal na sítích desítky tisíc fanoušků. Potenciál takového dosahu však nedokázal zužitkovat, úspěch mu přerostl přes hlavu.

Od počátku roku 2024 jeho tweety začaly nabírat na stále silnější razanci, od vulgárnějších výroků na děti, které nazval malými zm*dy, přes politiky a neštítil se ani kontroverzního výroku na adresu muzikanta Felixe Slováčka a jeho onkologicky nemocné dcery Aničky Julie Slováčkové, kterou doslova ve svém komentáři pohřbil.

Právě posledně zmíněný tweet už byl za hranou i pro politickou společnost. Někteří politici hřímají, že byl měl Novotný nekompromisně ze strany ODS odejít sám. Sám, ale odejít nechce. Odchod zvažoval, ale neodešel. „A pak že si z toho nic neberu: před chvílí mě napadlo vystoupit a vyzvat všechny k toleranci, ale neudělal jsem to!“ napsal v jednom z tweetů na síti X Novotný.

V ODS už dvě desetiletí

Nutno podotknout, že starosta Řeporyjí je součástí ODS již 23 let. Ostatně sám přiznal, že krize byly. Dokonce slíbil, že do strany kopat nebude v případě, že jej vyhodí. „Na to mám Petra (pozn. red.: Petr Fiala) a tu stranu moc rád. Je to akce Zahradila a téhle zm*dské kliky, sám jsem jim nahrál, půjdu s hlavou vztyčenou. A bez vulgarit,“ uvedl nedávno Novotný na síti X.

Bude-li Novotný ze strany vyhozen, odejde ze strany i jeho rodina. „Žena i sestra chtějí ODS opustit, budu-li vyhozen. Zbytek se zkusím zpracovat pro setrvání. To je situace,“ předvídá Novotný v dalším tweetu na síti X.

Bývalý novinář je ve fázi, kdy sám předvídá, co se bude dít dál. „Za chyby se platí. To, co jsem předvedl, je neodpustitelné. Jestli je to na vyhazov ze strany, od toho máme výkonnou radu. Bude mi to líto. Ale zasloužím si to a život půjde dál,“ komentuje na síti X Novotný reakci společnosti a některých politiků.

Novotný, případ pro psychiatra?

Nedávno se Pavel Novotný ke svým výrokům vyjádřil v rozhovoru pro Blesk v pořadu Epicentrum, kde přemýšlel o tom, zda to nebyl on, kdo to udělal. Po reakci moderátorky pořadu, že taková úvaha je hodna expertízy psychologa, Pavel Novotný odpověděl: „Jednoznačně si myslím, že to je na psychiatra, paní redaktorko.“

Je na místě zmínit i to, že Novotný svých výroků lituje. Nicméně veřejnost mu jeho lítost a omluvy nevěří. Podle některých vyznívají jako nucené arogantní vyjádření. „Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do prdele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal na síti X Novotný jako omluvu.

Ponaučení pro Novotného z posledních dnů je prakticky nulové. V pondělí pod svým příspěvkem na síti X reagoval na otázku Miloslavy Lukešové, zda je Agáta Hanychová královnou, slovy: „Ne. Kráva.“

Novotný: Jsem král bulváru

Chování starosty je za hranou politické komunikace. Předsednictvo ODS v minulém týdnu uvedlo, že výroky Novotného z posledních dnů jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně. O jeho vyloučení bude jednat výkonná rada ODS již 11. června.

Na dotazy některých redakcí již starosta neodpovídá. Ostatně, na síti X pravděpodobně z tohoto důvodu uvedl své vyjádření. „Nebudu si s milovanou stranou vzkazovat nic přes média. Zejména v situaci, kdy o to stojí kde kdo, jen ne já nebo milovaná strana. Mě nebudou novináři cvičit, že „Petr něco něco“ a „co já na to“. Jsem král bulváru. Řídím si to sám..,“ napsal v pondělí na síti X Novotný.

Autor: Petr Ševčík

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama