REKLAMA

Trik pro ještě jemnější a krémovější bramborovou kaši

Odkrýváme tajemství dokonalé bramborové kaše, která je jemná, nadýchaná a hedvábně krémová. Zkuste si připravit bramborovou kaši podle naší metody a získáte tak kaši, kterou okouzlíte své rodinné strávníky.

REKLAMA

Bramborová kaše je oblíbenou přílohou k pečenému a dušenému masu, rybám a zelenině. Ale jak dosáhnout dokonalé konzistence a chuti?

Odpověď je jednoduchá: zapomeňte na velký hrnec, hodně vody a dlouhou dobu vaření.

V redakci NašeTéma.cz jsme při vaření dospěli k závěru, že vynikajících výsledků lze dosáhnout za pouhých 15 minut. Místo toho, abyste oloupané brambory vkládali na kousky nebo rozpůlené do velkého hrnce plného vody, nakrájejte je na tenké plátky. Tenké plátky se tepelně zpracovávají rovnoměrněji a kratší dobu, výsledkem je krémovější a jemnější kaše.

Dalším krokem je vložení plátků brambor do hrnce, když se voda vaří. Stačí, aby voda pokryla nakrájené brambory. Tenké kousky brambor budou také tepelně zpracovány rychleji – za pouhých 15 minut.

Pokud chcete mít kaši dokonale hladkou, vložte uvařené plátky do takzvaného rýžovače. Samozřejmě můžete použít i klasické šťouchadlo na brambory. Brambory obohaťte mlékem, a pokud chcete dekadentní chuť, přidejte kávovou smetanu a kousek másla.

Takže příště, když budete chtít připravit dokonalou bramborovou kaši, nezapomeňte na tyto tipy a triky. Vaše bramborová kaše bude jemná, nadýchaná a hedvábně krémová, přesně tak, jak má být.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Meteorologové vydali pro jih Česka výstrahu před ledovkou

Česko zažilo o víkendu mrazivé počasí, které podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) jen tak neskončí. V důsledku...

Vědci objevili na Balkáně gigantickou pavoučí síť s více než sto...

V Sirné jeskyni na hranici Řecka a Albánie vědci objevili gigantickou pavoučí síť o ploše zhruba sta...

Trápí vás doma nebo v práci hluk? Akustické panely změní akustiku...

Trápí vás doma hluk od sousedů nebo v práci neustálé rušení z vedlejší kanceláře? Nejste v tom...

Recepty na vaječný likér. Takto ho dělaly naše babičky

Milujete domácí vaječný likér, ale rádi byste si letos dopřáli něco trochu jiného? Inspirujte se recepty z...

Recenze: To monstrum ve mně. Netflix ví, jak diváka navnadit

Žena v krizi, smrt dítěte, střet s potenciálním vrahem a snaha najít pravdu. To vše nabízí nový...

Vzestup digitálních nomádů v Evropě a jejich finanční potřeby

Digitální nomádství se v posledních letech stalo jedním z nejdynamičtěji rostoucích životních stylů. Tisíce Evropanů mění tradiční...

Češky své kráse ubližují falešným luxusem. Vkus ale není o penězích,...

Iva Frühlingová má pověst křehké pařížské múzy. Otevřeně říká, proč Češkám škodí plastické operace, falešné kabelky i...

Platební terminály: 7 důvodů, proč je nasadit ještě dnes

Platební terminály dnes akcelerují prodeje i spokojenost zákazníků, protože kartu, mobil a hodinky používá čím dál více...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA