Odkrýváme tajemství dokonalé bramborové kaše, která je jemná, nadýchaná a hedvábně krémová. Zkuste si připravit bramborovou kaši podle naší metody a získáte tak kaši, kterou okouzlíte své rodinné strávníky.
Bramborová kaše je oblíbenou přílohou k pečenému a dušenému masu, rybám a zelenině. Ale jak dosáhnout dokonalé konzistence a chuti?
Odpověď je jednoduchá: zapomeňte na velký hrnec, hodně vody a dlouhou dobu vaření.
V redakci NašeTéma.cz jsme při vaření dospěli k závěru, že vynikajících výsledků lze dosáhnout za pouhých 15 minut. Místo toho, abyste oloupané brambory vkládali na kousky nebo rozpůlené do velkého hrnce plného vody, nakrájejte je na tenké plátky. Tenké plátky se tepelně zpracovávají rovnoměrněji a kratší dobu, výsledkem je krémovější a jemnější kaše.
Dalším krokem je vložení plátků brambor do hrnce, když se voda vaří. Stačí, aby voda pokryla nakrájené brambory. Tenké kousky brambor budou také tepelně zpracovány rychleji – za pouhých 15 minut.
Pokud chcete mít kaši dokonale hladkou, vložte uvařené plátky do takzvaného rýžovače. Samozřejmě můžete použít i klasické šťouchadlo na brambory. Brambory obohaťte mlékem, a pokud chcete dekadentní chuť, přidejte kávovou smetanu a kousek másla.
Takže příště, když budete chtít připravit dokonalou bramborovou kaši, nezapomeňte na tyto tipy a triky. Vaše bramborová kaše bude jemná, nadýchaná a hedvábně krémová, přesně tak, jak má být.