REKLAMA

Trik pro ještě jemnější a krémovější bramborovou kaši

Odkrýváme tajemství dokonalé bramborové kaše, která je jemná, nadýchaná a hedvábně krémová. Zkuste si připravit bramborovou kaši podle naší metody a získáte tak kaši, kterou okouzlíte své rodinné strávníky.

REKLAMA

Bramborová kaše je oblíbenou přílohou k pečenému a dušenému masu, rybám a zelenině. Ale jak dosáhnout dokonalé konzistence a chuti?

Odpověď je jednoduchá: zapomeňte na velký hrnec, hodně vody a dlouhou dobu vaření.

V redakci NašeTéma.cz jsme při vaření dospěli k závěru, že vynikajících výsledků lze dosáhnout za pouhých 15 minut. Místo toho, abyste oloupané brambory vkládali na kousky nebo rozpůlené do velkého hrnce plného vody, nakrájejte je na tenké plátky. Tenké plátky se tepelně zpracovávají rovnoměrněji a kratší dobu, výsledkem je krémovější a jemnější kaše.

Dalším krokem je vložení plátků brambor do hrnce, když se voda vaří. Stačí, aby voda pokryla nakrájené brambory. Tenké kousky brambor budou také tepelně zpracovány rychleji – za pouhých 15 minut.

Pokud chcete mít kaši dokonale hladkou, vložte uvařené plátky do takzvaného rýžovače. Samozřejmě můžete použít i klasické šťouchadlo na brambory. Brambory obohaťte mlékem, a pokud chcete dekadentní chuť, přidejte kávovou smetanu a kousek másla.

Takže příště, když budete chtít připravit dokonalou bramborovou kaši, nezapomeňte na tyto tipy a triky. Vaše bramborová kaše bude jemná, nadýchaná a hedvábně krémová, přesně tak, jak má být.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Výbuch zničil železniční trať v Polsku. Premiér Tusk mluví o sabotáži

Železniční trať mezi Varšavou a Lublinem poškodil v neděli výbuch. Polský premiér Donald Tusk v pondělí uvedl,...

Jak vybrat ten pravý zahradní domek na nářadí, aby vydržel roky

Každý, kdo tráví čas na zahradě, ví, že bez pořádku to nejde. Zahradní domek na nářadí není...

Recenze: Frankenstein patří na Netflixu mezi nejsledovanější novinky

Frankenstein je vedle Drákuly nejznámější hororové monstrum. Slavný režisér Guillermo del Toro nyní představil svou verzi románu...

Do Česka přichází zima. Meteorologové předběžně varují před ledovkou, bude i...

Milovníci pravé zimy by se mohli už brzy dočkat, teploty v Česku totiž v noci na pondělí...

Zapomenutý poklad z kuchyně našich babiček: Domácí šípkový sirup krok za...

Keře jsou právě teď obsypané červenými šípky, které naši prarodiče považovali za samozřejmou součást zimní spíže. Redaktorka...

Hobby pasti z drogerie na myši, potkany a krysy nestačí, říká...

Běžné pasti z drogerií si s hlodavci většinou neporadí a podle deratizéra Tomáše Šmídka mohou dokonce situaci...

Chorvatský Záhřeb má jedny z nejkrásnějších adventních trhů v Evropě. Letos...

Adventní trhy v Záhřebu jsou jedinečnou příležitostí, jak poznat Chorvatsko také jindy, než jen v létě. Přidejte...

Recept na švédskou hrachovou polévku Ärtsoppa, která ve středověku zahřívala Vikingy

Tato hutná hrachová polévka s uzeným masem má ve Švédsku bohatou historii. Je symbolem poctivého jídla, které...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA