REKLAMA

Tiramisu koule: Nejjednodušší recept na rafinovaný italský dezert ze 6 ingrediencí

Rafinovaně jednoduchý recept na tiramisu koule podle Mirky Nové, redaktorky NašeTéma, se skládá jen ze šesti ingrediencí. Dezert zvládne bez kulinářských zkušeností i chlap.

REKLAMA

„O původu tiramisu se vedou dlouholeté spory, včetně tvrzení, že se podával jako afrodisiakum v nevěstinci ve městě Treviso,“ napsal portál Echo24.cz. Dezert vznikl náhodně při výrobě zmrzliny.

Posledních pár let je tiramisu typicky tradičním dezertem v Itálii, s oblibou si jej vychutnáváme i v Česku při popíjení kávy v kavárnách. „V minulém století do osmdesátých let bychom jej ale v Itálii hledali marně. Jinak tomu nebylo ani v jiných zemích světa,“ vyplývá z informací zveřejněných na Wikipedii. Kombinace jemného smetanového sýra mascarpone a kávy si ale kupodivu velmi rychle našla své požitkáře po celém světě.

Recept: Tiramisu koule

„Na přípravu tiramisu koulí budeme potřebovat jen šest ingrediencí. Připravte si mascarpone sýr, piškoty, kávu, kakao, cukr krupici a vanilkový extrakt,“ vyjmenovala Mirka Nová potřebné ingredience.

Pokud nemáte čas na přípravu originální verze tiramisu, můžete tento dezert rychle připravit ve formě rafinovaných koulí. „Je to blesková příprava,“ doplňuje Mirka.

Tím nejdelším procesem v přípravě je čekání, až směs v lednici ztuhne na požadovanou konzistenci, tak aby se z hmoty daly tvarovat koule a následně je obalit v kakau.

Ingredience:

  • 250 g mascarpone sýr
  • 150 g piškoty
  • 50 g cukru krupice
  • 30 g kakaa
  • 1-2 polévkové lžíce silné černé kávy
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy:

Piškoty rozemelte v mixéru nebo rozdrťte kuchyňským válečkem, vsypejte do mísy, promíchejte s uvařenou kávou, sýrem mascarpone a cukrem.

Poté přidejte ½ lžičky vanilkového extraktu a pečlivě si s těstem pohrajte, tak aby se vše pořádně spojilo. Připravenou hmotu uložte asi na 45 minut do mrazáku, aby ztuhla. Ze ztuhlé hmoty vytvarujte koule o velikosti větších třešní. Každou kouli následně obalte v kakau.

„Před podáváním vraťte koule asi tak na dvě hodiny do lednice,“ doporučuje Mirka a dodává: „Dobrou chuť!“

Autor: Jan Votruba. Zdroj receptu: Mirka Nová – NašeTéma.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
REKLAMA
REKLAMA

NEJNOVĚJŠÍ ZPRÁVY

Nabízí dražší oblečení skutečně lepší kvalitu?

V módním světě se často říká, že vyšší cena znamená lepší kvalitu. Vyplatí se ale skutečně investovat...

Editee: Umělá inteligence pro tvorbu kvalitního obsahu

Český startup Editee přináší revoluci do oblasti tvorby obsahu prostřednictvím umělé inteligence. Nový nástroj zjednodušuje tvorbu textů,...

Modelka touží stát se matkou prvního Muskova marťanského dítěte narozeného na...

Modelka Elsa Thora by se ráda stala maminkou prvního marťanského dítěte narozeného na planetě Mars. O svém...

Výhody užívání vitamínu D na podzim

Podzimní období přináší kratší dny, méně slunečního světla a často chladnější počasí. Tyto faktory mohou vést ke...

Bývalý bezdomovec objektivním kritikem hotelů. Jsem profesionální host, říká influencer Pan...

Jindřich Husička za poslední dva roky přespal ve více než stovce hotelů různých kategorií. V každém z...

Verešová si může oddechnout: Jsme v pořádku, to nejhorší má už...

Krušné chvíle prožívá modelka Andrea Verešová. Dcera Vanesska prodělala komplikovanou operaci kolene. Verešová na Instagramu oznámila, že...

Vánoce bez stresu – jak vybrat dárek, který potěší?

Vánoční období by mělo být především časem pohody, radosti a setkávání s blízkými. Přesto se pro mnoho...

Drsný pár Oskar Hes a Kateřina Bartuněk Hrstková. Tanečníci v zákulisí...

Oskar Hes není v zákulisí StarDance vůbec žádný tichošlápek. Tentokrát své fanoušky na Instagramu překvapil vtipným videem,...
REKLAMA