REKLAMA

Kapr na zelenině podle tatínka naší šéfredaktorky

Pokud jíte kapra jen na Vánoce a smaženého, zkuste to někdy jinak. Naše šéfredaktorka pochází z Jižních Čech, takže ryby miluje.

REKLAMA

„Nejlepší je kapr podle receptu tatínka,“ říká šéfredaktorka NašeTéma Magdalena Boukhemisová.

Postup přípravy kapra na zelenině

Porce kapra osolte, obalte v mouce a orestujte na pánvi s máslem. Můžete přidat krapet oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak kapra vložte do máslem vymazaného pekáče, lehce podlijte vodou a dejte péct do trouby asi na 170 °C.

Po cca 20 minutách kousky kapra otočte a případně znova podlijte a posypte nadrobno nasekaným česnekem a kostičkami bílé papriky. Dejte dál péct a mezitím si nakrájejte rajčata na tenké měsíčky. Ve chvíli, kdy papriky změknou, přidejte rajčata a případně dokořeňte (není nutno). Nechte péct asi na 150 °C tak dlouho, až zelenina dokonale změkne.

„Pokud máte obavy, že svrchní vrstva zeleniny příliš zhnědne a zkazilo by vám to estetický dojem, můžete pekáč překrýt alobalem,“ říká Magdalena.

„Kousky ryby jsou pokryté zeleninovým sosem a nejlépe chutnají buď ještě horké, nebo rozleželé druhý den,“ doporučuje Magdalena.

Jak říká šéfredaktorka: „Přesný recept neexistuje, vždy se připravuje od oka.“ Množství surovin se odhaduje podle počtu kusů kapra a velikosti pekáče. Kapr se vám musí na pekáč vejít a zeleniny musí být dost na to, aby vám rybu kompletně zakryla.

Ingredience:

  • porce kapra bez kůže (dle velikosti cca 6 až 8 kusů)
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • cca 3 bílé papriky (lze použít i zelenou nebo žlutou, ale pro jejich změknutí budete potřebovat víc času, bílá je nejlepší)
  • 5 až 7 rajčat
  • cca 4 stroužky česneku
  • koření dle chuti

„Nejlepší přílohou je čerstvý chléb a k tomu sklenka suchého bílého vína. Přeji dobrou chuť,“ dodala šéfredaktorka Boukhemisová.

Autor: Mirka Nová – NašeTéma.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Recept na švédskou hrachovou polévku Ärtsoppa, která ve středověku zahřívala Vikingy

Tato hutná hrachová polévka s uzeným masem má ve Švédsku bohatou historii. Je symbolem poctivého jídla, které...

USA na příkaz Trumpa zahájily vojenskou operaci Southern Spear proti narkoteroristům

USA zahájily vojenskou operaci Southern Spear mířící proti narkoteroristům na západní polokouli. Americký ministr obrany Pete Hegseth...

Rajchl je nejen Putinova služka, ale i lhář, řekl senátor Láska....

V kauze nového poslance Jindřicha Rajchla podle senátora Václava Lásky nejde o samotnou kauzu, ale o to,...

Zdechovský zaslal kvůli kauze KFC interpelaci Komisi. Ta žádá koordinaci států...

V září inspekce odhalila prošlé marinované maso v liberecké pobočce KFC. Nyní přibyl další případ s rozmrazováním...

Psi mě naučili nikdy se nevzdávat, říká armádní psovodka Adriana Švecová

Armádní psovodka Adriana Švecová už v pětadvaceti letech patří do české reprezentace v canicrossu. Prvního psa si...

Jaký topný systém v dnešním domě dává smysl a proč volit...

Vytápění je jedním z nejzásadnějších aspektů domácí pohody. Volba vhodného topného systému se promítá do každodenního komfortu,...

Překvapte návštěvu zajímavým pohoštěním. Alsaský cibulový koláč si skvěle rozumí s...

Vyměňte klasické chlebíčky a jednohubky za něco netradičního. Připravte si alsaský cibulový koláč z pár ingrediencí, který...

Recenze knihy Na vše připravena Ivanky Deváté

Ivanka Devátá letos slaví devadesátiny a u této příležitosti vydala novou knihu Na vše připravena. V knižním...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA