REKLAMA

Kapr na zelenině podle tatínka naší šéfredaktorky

Pokud jíte kapra jen na Vánoce a smaženého, zkuste to někdy jinak. Naše šéfredaktorka pochází z Jižních Čech, takže ryby miluje.

REKLAMA

„Nejlepší je kapr podle receptu tatínka,“ říká šéfredaktorka NašeTéma Magdalena Boukhemisová.

Postup přípravy kapra na zelenině

Porce kapra osolte, obalte v mouce a orestujte na pánvi s máslem. Můžete přidat krapet oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak kapra vložte do máslem vymazaného pekáče, lehce podlijte vodou a dejte péct do trouby asi na 170 °C.

Po cca 20 minutách kousky kapra otočte a případně znova podlijte a posypte nadrobno nasekaným česnekem a kostičkami bílé papriky. Dejte dál péct a mezitím si nakrájejte rajčata na tenké měsíčky. Ve chvíli, kdy papriky změknou, přidejte rajčata a případně dokořeňte (není nutno). Nechte péct asi na 150 °C tak dlouho, až zelenina dokonale změkne.

„Pokud máte obavy, že svrchní vrstva zeleniny příliš zhnědne a zkazilo by vám to estetický dojem, můžete pekáč překrýt alobalem,“ říká Magdalena.

„Kousky ryby jsou pokryté zeleninovým sosem a nejlépe chutnají buď ještě horké, nebo rozleželé druhý den,“ doporučuje Magdalena.

Jak říká šéfredaktorka: „Přesný recept neexistuje, vždy se připravuje od oka.“ Množství surovin se odhaduje podle počtu kusů kapra a velikosti pekáče. Kapr se vám musí na pekáč vejít a zeleniny musí být dost na to, aby vám rybu kompletně zakryla.

Ingredience:

  • porce kapra bez kůže (dle velikosti cca 6 až 8 kusů)
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • cca 3 bílé papriky (lze použít i zelenou nebo žlutou, ale pro jejich změknutí budete potřebovat víc času, bílá je nejlepší)
  • 5 až 7 rajčat
  • cca 4 stroužky česneku
  • koření dle chuti

„Nejlepší přílohou je čerstvý chléb a k tomu sklenka suchého bílého vína. Přeji dobrou chuť,“ dodala šéfredaktorka Boukhemisová.

Autor: Mirka Nová – NašeTéma.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Překvapte návštěvu zajímavým pohoštěním. Alsaský cibulový koláč si skvěle rozumí s...

Vyměňte klasické chlebíčky a jednohubky za něco netradičního. Připravte si alsaský cibulový koláč z pár ingrediencí, který...

Recenze knihy Na vše připravena Ivanky Deváté

Ivanka Devátá letos slaví devadesátiny a u této příležitosti vydala novou knihu Na vše připravena. V knižním...

Nejkrásnější Češky boří mýty o hloupých blondýnách. V soutěžích krásy uspěly...

A znáte tenhle? "Přijde blondýna do obchodu…" Stop. Čtyři nejkrásnější Češky, které uspěly v mezinárodních soutěžích krásy,...

Stává se z politiky experiment? Pášma varuje před normalizací agrese a...

Antonín Pášma ze Štítu demokracie varuje, že se z politiky stává nebezpečný experiment, kde se agrese a...

Recept na domácí langoše, které vás myšlenkami přenesou na maďarské vánoční...

Nadýchané zlatavé těsto, sýr a aromatický česnek – přesně tak voní maďarské vánoční trhy. Jejich atmosféru si...

Případ vraha Jana Tvrdíka patřil k nejděsivějším. Zaskočil i zkušeného kriminalistu...

Případ vraha Jana Tvrdíka patří k těm nejtěžším, které kriminalista Jiří Markovič za svou kariéru vyšetřoval. Tvrdík...

Módní trendy pro všechny typy postav přímo z přehlídkového mola

Sledujete módní trendy, ale přijde vám, že jsou modely navrženy pouze na vysoké štíhlé ženy a vám...

Bývalý poslanec Volný vulgárně napadl novinářku Fridrichovou a občany Česka

Bývalý poslanec Lubomír Volný na sociální síti X vulgárně napadl novinářku Noru Fridrichovou, kterou označil za "špínu...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA