REKLAMA

Bleskový dezert: Lotus dortík do skleničky s tvarohem a jahodami

Překvapte svou rodinu rychlým a lahodným dezertem. Recept na dortík do skleničky je tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. Stačí mít po ruce křupavé karamelové lotus sušenky a chuťové pohárky budou jistě uspokojeny.

REKLAMA

Lotus sušenka ke kávě

Kdo by neznal spojení karamelové lotus sušenky, která se podává v restauracích a kavárnách ke kávě.

„Její historie sahá do roku 1932 v místní pekárně v belgickém městě Lembeke, kdy belgický pekař Jan Boone Sr. vytvořil karamelizovanou sušenku pouze za pomoci čistě přírodních přísad. Sušenku pojmenoval po květině Lotus, která symbolizuje čistotu,“ uvádí web Lotus Biscoff.

Karamelová chuť se ovšem dostala mnohem dál a není to už jenom jednotlivě balená sušenka v kombinaci s kávou. Je spousta receptů, kde se lotus sušenka používá jako přísada do dezertů, například do tiramisu nebo do krému na cupcake.

Recept: Lotus dortík do skleničky

Redaktorka Renáta Šestáková se podělila o jednoduchou variantu lotus dortíku do skleničky.

Ingredience:

  • 15 ks lotus sušenek
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst lyofilizovaných jahod

Postup přípravy:

Nejprve si rozemelte nebo nalámejte na menší kousky Lotus sušenky. V misce vyšlehejte plnotučný tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr.

Lotus sušenky jsou sladké dost, naše rodina moc nesladí, proto si tvaroh přislaďte dle své chuti. Připravte si skleničky a postupně začnete vrstvit.

Na dno skleničky dejte rozemleté lotus sušenky, poté vyšlehaný tvaroh se zakysanou smetanou. Takto vrstvíte až do ¾ skleničky, já jsem použila menší skleničky od jogurtu. Vyšly mi 4 vrstvy, nakonec jsem posypala tvarohový krém lotus sušenkami a kousky lyofilizovaných jahod.

TIP! Do receptu jsem použila plnotučný tvaroh z kvalitního kravského mléka od místního farmáře, které je bez konzervantů. Tento tvaroh dodal dezertu výjimečnou chuť.

Autor: Renáta Šestáková.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Rajchl je nejen Putinova služka, ale i lhář, řekl senátor Láska....

V kauze nového poslance Jindřicha Rajchla podle senátora Václava Lásky nejde o samotnou kauzu, ale o to,...

Zdechovský zaslal kvůli kauze KFC interpelaci Komisi. Ta žádá koordinaci států...

V září inspekce odhalila prošlé marinované maso v liberecké pobočce KFC. Nyní přibyl další případ s rozmrazováním...

Psi mě naučili nikdy se nevzdávat, říká armádní psovodka Adriana Švecová

Armádní psovodka Adriana Švecová už v pětadvaceti letech patří do české reprezentace v canicrossu. Prvního psa si...

Jaký topný systém v dnešním domě dává smysl a proč volit...

Vytápění je jedním z nejzásadnějších aspektů domácí pohody. Volba vhodného topného systému se promítá do každodenního komfortu,...

Překvapte návštěvu zajímavým pohoštěním. Alsaský cibulový koláč si skvěle rozumí s...

Vyměňte klasické chlebíčky a jednohubky za něco netradičního. Připravte si alsaský cibulový koláč z pár ingrediencí, který...

Recenze knihy Na vše připravena Ivanky Deváté

Ivanka Devátá letos slaví devadesátiny a u této příležitosti vydala novou knihu Na vše připravena. V knižním...

Nejkrásnější Češky boří mýty o hloupých blondýnách. V soutěžích krásy uspěly...

A znáte tenhle? "Přijde blondýna do obchodu…" Stop. Čtyři nejkrásnější Češky, které uspěly v mezinárodních soutěžích krásy,...

Stává se z politiky experiment? Pášma varuje před normalizací agrese a...

Antonín Pášma ze Štítu demokracie varuje, že se z politiky stává nebezpečný experiment, kde se agrese a...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA