Hráči ze Squid Game: The Challenge chtějí podat žalobu na Netflix

Dva hráči reality show Squid Game: The Challenge tvrdí, že byli zraněni během hry Red Light a Green Light. Nyní chtějí žalovat Netflix a producenty show.

Reklama

Dva soutěžící v nové reality show inspirované populárním korejským seriálem Squid Game tvrdí, že utrpěli podchlazení a poškození nervů během natáčení v mrazivém počasí v Británii. „Nyní hrozí právními kroky proti Netflixu a producentům show,“ uvedl server The Guardian.

Soutěžící se účastnili hry Red Light, Green Light, ve které museli zůstat v nepohodlných pozicích bez pohybu, aby unikli pozornosti robotické panenky. Hra byla natočena v Cardington Studios, bývalé základně Royal Air Force v Bedfordshire, kde teplota klesla pod bod mrazu.

Podle britské advokátní kanceláře Express Solicitors, která zastupuje dva nejmenované hráče, nevěděli, že budou riskovat své zdraví tím, že se zapojí do reality show. Jeden z nich popsal, jak viděl někoho omdlévat a jak lidé volali na zdravotníky. Druhý řekl, že měl ruce fialové od zimy a postihlo ho poškození nervů.

Netflix však popřel, že by došlo k vážnému zranění, a uvedl, že tři ze 456 soutěžících byli během natáčení ošetřeni. Mluvčí reality show také řekl, že žádný ze soutěžících Squid Game nepodal žádnou žalobu a že blaho soutěžících berou extrémně vážně.

Squid Game: The Challenge je pokračováním trháku v korejské reality show, ve které jsou chudí lidé lákáni hrát smrtící verze dětských her a riskují smrt pro bohatství.

Původní série reality show Squid Game byla fenoménem, kterou vidělo 142 milionů domácností.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama