Uvaříme do 20 minut s hlavními ingrediencemi do 30 korun? Je to možné: italské Penne al Baffo

Dnešní uspěchaná doba často přináší otázku, co uvařit k večeři, aniž bychom strávili hodiny v kuchyni. Recept na Penne al Baffo od redaktorky Evy Klein nadchne svou jednoduchostí a skvělou chutí. Připravte si italskou klasiku a užijte si chvilku pohody – zasloužíte si ji.

Reklama

Časy, kdy jsme se nemuseli starat o nákupy, nájem a účty, jsou už pryč, a každodenní shon nás nutí hledat rychlá a finančně nenáročná řešení i v kuchyni. Stoupající ceny potravin nás často přivádějí k zamyšlení, jaké pokrmy zvolit, abychom nemuseli obětovat ani tolik peněz, ani chuť.

Penne al Baffo je skvělou volbou, pokud hledáte něco chutného, ale přitom levného a jednoduchého. Za pár minut v kuchyni vykouzlíte jídlo, které potěší celou rodinu. Ať už přijdete domů z práce, nebo si chcete užít poklidný večer u Netflixu, tohle jídlo nezklame.

Není třeba se cítit provinile za to, že raději odpočíváme u televize než trčíme v kuchyni u sporáku. Vaření nemusí být zdlouhavé a náročné, stačí zvolit ten správný přístup. Penne al Baffo se vyznačuje krémovou omáčku s kousky šunky, která chutná jako z pravé italské trattorie. A nejlepší na tom je, že si tento recept hravě připravíte z ingrediencí, které najdete v každé večerce, kdy cena hlavních surovin nepřesáhne 30 korun.

Recept na Penne al Baffo

Tajemství tohoto pokrmu tkví v husté omáčce a kvalitních ingrediencích. Penne se obalí v lahodné směsi rajčat, smetany a jemně opečené šunky, což vytváří nezaměnitelnou chuť, kterou si oblíbí i děti.

Ingredience:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší fialová cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 100 g šunky, nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka rajčat nebo 1 rajčatový protlak
  • 500 g těstovin penne
  • ¾ šálku smetany na vaření
  • sůl, pepř a pár lístků čerstvé bazalky

Postup:

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu, dokud nejsou al dente. Sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na středním ohni osmahněte cibuli a česnek, dokud nezesklovatí, ale nezhnědnou. Přidejte šunku a krátce osmahněte.
  3. Vmíchejte rajčata nebo protlak s trochou vody, osolte, opepřete a přidejte nahrubo nasekané lístky bazalky. Vařte asi osm minut na mírném stupni.
  4. Snižte teplotu na minimum, přidejte uvařené penne a postupně vmíchejte smetanu na vaření. Důkladně promíchejte a podávejte posypané strouhaným sýrem podle chuti.

Penne al Baffo je dokonalým důkazem, že doma připravené jídlo může být stejně lahodné jako pokrmy, které známe z italských restaurací.

Autorský text: Eva Klein

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama