Novotný pohřbil Slováčkovou zaživa. Chce se zviditelňovat, mé rodině to dělá už dlouho, uvedla

Dopady skandálních výroků starosty Řeporyjí, Pavla Novotného, nabírají na obrátkách. Zpěvačka Anna Julie Slováčková, která již podruhé bojuje s rakovinou, se pro magazín Showtime vyjádřila k případu, kdy ji Novotný na sociální síti X pohřbil zaživa. Za své výroky pravděpodobně opět skončí před soudem. Jeho vulgárními výroky se zabývá i odborná veřejnost napříč celým Českem.

Reklama

Starosta Novotný překročil hranice

Připomeňmě si jak se zvedla Novotného vlna tsunami. Vulgárně vyjadřující se starosta Pavel Novotný (ODS) ve středu 1. května neunesl na sociální síti X (tehdejší Twitter) pohled na společnou fotografii hudebníka Felixe Slováčka s Kateřinou Konečnou, šéfkou KSČM. „Felix byl vždycky deb*l,“ napsal Pavel Novotný ke zmíněné fotografii Konečné a Felixe.

Netrvalo dlouho a Novotný atakoval ve veřejném prostoru dalším komentářem, tentokrát bez soucitu směrem k nemocné Slováčkové. „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal bezcitný kontroverzní starosta Novotný ve svém příspěvku na síti X.

Po vlně kritiky svůj post na sociálních sítích nakonec odstranil. „Tak já se tedy omlouvám za zcela nevhodný tweet. A jděte na týden do prd*le. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ zněla kontroverzní „omluva“ Novotného.

Pohřbena zaživa. Novotný nedostal prostor od ČT k vyjádření

Od té doby je kauza kontroverzního komunálního politika a starosty Řeporyjí, Pavla Novotného, hlavním tématem médií v Česku každý den. Kromě internetových médií se v neděli Novotného kauze věnoval i publicistický pořad 168 hodin České televize (ČT), kde Nora Fridrichová uvedla reportáž s titulkem „Pohřbena zaživa“.

Boj s rakovinou je velmi citlivé téma. Vzhledem k tomu, že Novotný svým smrtelným ortelem předpověděl smrt zpěvačky Anny Slováčkové, jejíž boj s nemocí sledují desítky tisíc onkologických pacientů, reportérky Daria Vlková a Eva Koretová oslovily právě je. „Víra v uzdravení je navíc pro nemocné klíčová a nikdo nemá právo ji brát,“ uvedla na síti X moderátorka ČT Nora Fridrichová.

Nicméně starosta Novotný od České televize nedostal možnost se k celé kauze vyjádřit, podle jeho slov to vnímá jako osobní mstu moderátorky Nory Fridrichové, poukazuje také na opomenutí pravidel ČT. „Moje provinění snad neznamená, že musím snést vše,“ stěžuje si Novotný na síti X pod příspěvkem Fridrichové.

„Kodex ČT : 5.3 Aktuálněpublicistické pořady České televize nabízejí především kritickou reflexi reality, musí jít do hloubky věcí, zjišťovat pravé příčiny jevů a popsat rozsah následků. Publicistické pořady také dávají ucelenější prostor aktérům událostí vyjádřit argumenty, jimiž zdůvodňují své postoje,“ cituje Novotný Kodex České televize. „Slyšel jsem, žes osobně nařídila, abych se nesměl vyjádřit, je to pravda?“ ptá se starosta v dalším postu Fridrichové.

„Pan starosta ale dostal prostor. Měl tam úplně všechna svá vyjádření, která k věci dal na svém oficiálním účtu, prostřednictvím něhož komunikuje své postoje. Měl v reportáži vše, včetně omluvy, respektive omluvy v uvozovkách,“ doplnila moderátorka ČT Fridrichová.

Novotný na SMS nereaguje

Redakce NašeTéma dnes v dopoledních hodinách kontaktovala starostu Řeporyjí s prosbou o vyjádření k nedělní reportáži ČT. Bohužel, na SMS nereagoval. Předchozí pokusy o získání vyjádření Novotného k jeho veřejným vulgaritám na sociálních sítích bohužel nevedly k úspěchu. „Polib si blbe*ku“, zněla první SMS od Novotného. „Tebe já si ještě v klidu najdu a popovídáme si,“ reagoval řeporyjský starosta na druhou SMS.

K reportáži ČT se vyjádřil i europoslanec Tomáš Zdechovský, který Novotnému dává za pravdu. „Novinařina hadr. Pavel Novotný to přehnal, ale už to smazal a omluvil se. Věc byla uzavřena. A pak se odvysílá reportáž, kde nedostane prostor se vyjádřit?“ komentoval reportáž ČT Zdechovský na síti X. „Takhle teda ne,“ dodal europoslanec.

Chce se zviditelňovat, tvrdí Slováčková o Novotném

Rodina Slováčkové Novotného skandální výroky nesla těžce. Slováčkové je otec Felix po celou dobu jejího boje s rakovinou velkou oporou. A toto téma je pro ni velmi citlivé. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ uvedla pro web Prima Ženy smutně její matka zpěvačka Dáda Patrasová. Dá se usoudit, že bezcitný výrok Novotného Dádu šokoval. Určitě není jediná. Výroky kontroverzního starosty podle webu Prima Ženy nedávno odsoudila i jeho dlouholetá kamarádka Agáta Hanychová.

K celé situaci se pro magazín Showtime televize Prima vyjádřila i samotná zpěvačka Anička Slováčková. „Osobně se mě to ani nedotklo, ale bylo mi líto, že se někteří lidé v mém okolí dozvěděli jisté informace od člověka, který o mě neví absolutně nic,“ řekla Slováčková. Na její rodině se Pavel Novotný zviditeňuje již dlouho. „Nic si z toho neděláme. Táta už se snad také uklidnil a jdeme dál. Ta osoba vůbec nestojí za pozornost,“ dodala Slováčková ve vysílání TV Prima.

Zpěvačka ostatně naráží i na skutečnost, že jejího otce Felixe zvedl starostovo bezcitný výrok ze židle. „Víte co, to snad nemá cenu ani komentovat, každý si o něm musí udělat obrázek sám. Je to bezcitný prase,“ řekl Felix Slováček nedávno pro web Prima Ženy.

Slováček souhlasí s návrhem oznámení

Nedávno se v médiích spekulovalo o tom, že Felix chystá odplatu. Podle slov dcery Aničky už je klidný. „Felix Slováček sice minulý týden uletěl před nenávistnými slovy starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného na Maltu, ale odtud spřádá velký plán,“ uvedl v neděli Blesk.cz.

Právě na Maltu se Slováčkovi ozval Ondřej Dostál, kandidát do europarlamentu. „Ten chce trestní oznámení za kyberšikanu na Novotného využít k tomu, aby se starosta za ODS – toho času v podmínce – dostal do vězení,“ píše k mediálnímu honu na Novotného Blesk.cz.

Je zjevné, že aktuální trest na Novotného nemá žádný vliv. „Varování nesplnilo svůj účel a je zde důvod k přeměně trestu na nepodmíněný. Laicky řečeno, aby šel Novotný natvrdo do basy. I toto by nyní měly vyhodnotit orgány činné v trestním řízení,“ oznámil podle Blesku Ondřej Dostál.

Ostatně Felix Slováček s návrhem Dostála souhlasí. „Já s tím souhlasím, prostě tohle mu nemůže jen tak projít,“ řekl k tomu Aha! Slováček, který by se měl po návratu do Česka s Dostálem setkat.

Drábová Novotného nelituje

Penzista Martin Palát na sociální síti X sdílel článek Lidových novin s titulkem „Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda“. Ve svém postu položil otázku jaderné lady Daně Drábové. „Stále ho litujete, paní Drábová?“ ptá se Palát. „Nikdy jsem Pavla nelitovala. Každý žije svůj život, jinak to nejde. Pavel je stále kamarád,“ odpověděla Drábová Palátovi.

Jak vidno, některé veřejné osobnosti nechává vulgární chování Pavla Novotného klidnými. Nicméně poslanec Karel Havlíček rozvířil o problémovém politikovi debatu na půdě Poslanecké sněmovny, kde jej označil za nebezpečné individuum s psychopatickými sklony.

Novotný musí pryč z veřejného života, říká Havlíček

Podle Havlíčka nesmí dále starosta škodit. „Řeporyjské individuum nesmí dále škodit. Veřejně aktivní lidé se nesmí bát ozvat. Když to neudělají, příště to bude horší. I proto jsem to otevřel ve Sněmovně a vyzval všechny politiky, kteří jeho chování omlouvali, aby s tím skončili. I oni jsou spoluviníky, kvůli pár lajkům,“ uvedl dnes na síti X poslanec Karel Havlíček.

Ostatně zdá se, že starosta Novotný to nebude mít v následujících dnech vůbec lehké. Je v podmínce za nebezpečné pronásledování Marka Víta. Podle portálu Novinky.cz by měl absolvovat sociální výcvik. Z aktuálního dění kolem jeho osoby je zřejmé, že na něj sociální výcvik nemá žádný kladný vliv.

Následky pro Novotného

Ve hře je i vyloučení Novotného ze strany ODS, který už s touto variantou dost možná počítá. „23 let manželství. Krize byly. Jestli mě teď vyhodí, nebudu do strany kopat. Na to mám Petra (pozn. red.: Fialu) a tu stranu moc rád. Je to akce (pozn. red.: Jana) Zahradila a téhle z*rdské kliky. Sám jsem jim nahrál, půjdu s hlavou vztyčenou. A bez vulgarit,“ napsal starosta Novotný na sociální sítí X.

Pravděpodobně tak Novotný reagoval na slova Marka Bendy, která zazněla v nedělní Partii na TV Prima. „Co pan Novotný napsal, bylo absolutně za čarou. Děti se do politiky netahají. Jako předseda pražské ODS jsem to odsoudil hned druhý den. Ještě se o tom určitě budeme bavit,“ řekl poslanec za ODS o víkendu ve vysílání CNN Prima NEWS.

Autor: Petr Ševčík.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama