Pacient nastoupil k hospitalizaci do nemocnice v Uherském Hradišti s milionem korun

Kuriózní případ se stal v nemocnici v Uherském Hradišti. Pacient nastoupil k hospitalizaci s igelitovými taškami plnými peněz, které obsahovaly téměř milion korun. O kuriozním případu informovala mluvčí nemocnice v Uherském Hradišti Lucie Sedláčková.

Reklama

Tamní nemocnice tak podle ČTK upozorňuje pacienty, aby s sebou nenosili větší obnosy peněz, neboť to s sebou nese řadu komplikací.

„Nedávno jsme měli případ, kdy pacient přišel k hospitalizaci s několika igelitovými taškami naplněnými bankovkami a mincemi. Pacient tvrdil, že má u sebe asi 60 tisíc korun. Při úschově a přepočítávání se však ukázalo, že částka se blíží k jednomu milionu korun,“ uvedla Hana Marčíková, vedoucí útvaru financování a účetnictví na webu Uherskohradišťské nemocnice.

Nemocnice musí zajistit bezpečné uložení a opětovné vyzvednutí takto velké hotovosti, což s sebou nese nejen finanční, ale i personální náklady. „Pro nás je zásadní bezpečnost pacientů a minimalizace rizika ztráty nebo odcizení peněz. Prosíme proto pacienty, aby si větší obnosy uschovali ještě před nástupem do nemocnice a s sebou si brali jen menší částku na osobní potřebu,“ dodala Marčíková.

Nemocnice tak apeluje na všechny pacienty, aby zvážili, jaké částky peněz si přinášejí do nemocnice, a předešli tak zbytečným komplikacím a starostem jak pro sebe, tak pro personál nemocnice.

Co si vzít s sebou do nemocnice

Plánujete hospitalizaci a nevíte, co si s sebou vzít, aby váš pobyt proběhl co nejpohodlněji a bez komplikací? Přinášíme vám praktické rady, jak si sbalit na nemocniční pobyt.

Nezapomeňte si přibalit občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Stejně tak jsou důležité aktuální lékařské zprávy, výsledky vyšetření a seznam užívaných léků včetně jejich dávkování.

Do nemocnice si vezměte pohodlné pyžamo nebo noční košili, přezůvky a župan. Nezbytné jsou také osobní hygienické potřeby jako zubní kartáček, pasta, mýdlo, šampon a ručníky. Hygienické potřeby pro ženy by rovněž neměly chybět.

Mobilní telefon a nabíječka jsou dnes téměř samozřejmostí. Pokud rádi brouzdáte po internetu nebo sledujete filmy, určitě si přibalte i notebook nebo tablet. Sluchátka vám umožní poslech hudby nebo sledování filmů bez rušení ostatních pacientů.

Peníze si berte jen v malé částce, maximálně několik tisíc korun, na drobné výdaje. Vyhýbejte se větším obnosům a cennostem, aby nedocházelo ke zbytečným rizikům a komplikacím.

Kniha, časopisy, křížovky nebo papír a tužka mohou být užitečné pro zkrácení dlouhých chvílí. Hodiny nebo budík vám pomohou udržet přehled o čase.

Při balení věcí do nemocnice myslete na to, aby byly praktické a nezbytné.

Autor: Jana Mitalová. Zdroj: ČTK, Uherskohradišťská nemocnice

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama