Startuje Metronome Prague: Největší hudební akce v Praze s oslavou 70. narozenin Michaela Kocába

Na pražském Výstavišti ve čtvrtek odstartuje 7. ročník hudebního a uměleckého festivalu Metronome Prague, který bude probíhat až do soboty. Festival láká na pestrý program plný mezinárodních i domácích umělců, inovativní umělecké projekty a neopakovatelnou atmosféru. Speciálním okamžikem dne bude oslava 70. narozenin Michaela Kocába.

Reklama

Další, v pořadí již 7. ročník Metronome Prague, se koná od pátku 20. do soboty 22. června. Páteční program otevře česká kytarová skupina November 2nd, oceněná Cenou Anděl za album roku 2023. Následovat bude vystoupení britského zpěváka Michaela Kiwanuky, který svou hudbou propojuje soul, jazz, blues a folk. Jeho tvorba je často přirovnávána k ikonám jako Van Morrison a Curtis Mayfield.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený METRONOME PRAGUE (@metronomeprague)

Speciálním okamžikem večera bude oslava 70. narozenin Michaela Kocába. Tento výjimečný instrumentalista, zpěvák a skladatel připraví show plnou symfonického a smyčcového orchestru, operních zpěváků, šansonů a rockových hitů. Fanoušci se mohou těšit na známé písně jako „S cizí ženou v cizím pokoji“ a „Karel nese asi čaj“. Kocáb a jeho kapela Pražský výběr byli v minulém století klíčovými představiteli české nové vlny. Kvůli tomu byla kapela na několik let zakázána komunistickým režimem.

„Život Michaela Kocába je opravdu jízda. A jízda bude i oslava jeho 70. narozenin, které s námi oslaví na Metronome Prague 2024,“ uvedl na svém webu Český národní symfonický orchestr.

Večer vyvrcholí koncertem britské kapely Kosheen, která slaví 25 let na scéně. Po britském a australském turné zavítají i do Prahy s narozeninovou show „25 years of Kosheen“. Speciálním hostem koncertu bude česká zpěvačka Aiko, letošní účastnice Eurovision Song Contest.

Metronome Prague si za předchozí ročníky festivalu získal pověst jednoho z nejvýznamnějších festivalů ve střední Evropě. Turnikety toho loňského prošlo podle pořadatelů okolo 24 tisíc návštěvníků.

„Za předchozích šest ročníků na festival přijeli Kraftwerk, Jamiroquai, Primal Scream, Beck, Zaz, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack,“ píše ČTK.

Na své si přijdou i vegetariáni, vegani, frutariáni i milovníci pořádné flákoty. Festival podle pořadatelů láká na 500 m² barů a gastro stánků plných domácích i exotických specialit, kde se díky bezhotovostnímu platebnímu systému návštěvníci vyhnou únavnému čekání ve frontách.

K dobrému jídlu patří i kvalitní nápoje. Na výběr jsou nealkoholické nápoje, piva od malých lokálních pivovarů i zavedených značek, vína z Moravy, Itálie, Francie, Španělska či Jihoafrické republiky a samozřejmě míchané drinky. Gastro zóna funguje v eco-friendly režimu s vratnými kelímky a biologicky rozložitelným nebo recyklovatelným nádobím. Na Metronome Prague je nejenom o jídlo, ale i o planetu postaráno!

Autor: Eva Klein. Zdroj: Metronome, ČTK

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama