Princezna Kate se poprvé od skončení chemoterapie objevila na veřejnosti

Princezna z Walesu, Kate Middleton, se po delší pauze opět ukázala na veřejnosti. Tento moment přišel jen několik dnů poté, co princezna oficiálně oznámila, že úspěšně ukončila chemoterapii.

Reklama

V neděli ráno byla princezna Kate (42) zachycena fotografy, když v autě přijížděla na bohoslužbu poblíž královského sídla Balmoral ve Skotsku. Po jejím boku byl princ William a společně doprovázeli krále Karla III. a jeho manželku, královnu Camillu, informoval

Britové tak měli možnost poprvé spatřit Kate od chvíle, kdy na začátku září potvrdila ukončení náročné léčby. Princezna sice dříve zmínila, že proces uzdravování bude dlouhý a vyžaduje od ní spoustu trpělivosti, ale již nyní se postupně vrací ke svým povinnostem. Podle zdrojů z paláce se Kate snaží, aby vše zvládala krok za krokem, a její účast na oficiálních akcích bude postupně narůstat.

Už pár dní před touto veřejnou událostí Kate uspořádala soukromé setkání na hradě Windsor, což britskému kanálu Sky News potvrdil Kensingtonský palác. Šlo o první pracovní aktivitu princezny od ledna tohoto roku. V lednu totiž podstoupila operaci břicha, a následná diagnóza rakoviny ji přinutila na několik měsíců omezit všechny veřejné vystoupení a soustředit se jen na léčbu.

Navzdory tomu, že zatím Kensingtonský palác nezveřejnil žádné oficiální fotografie z jejího návratu k pracovním povinnostem, je už nyní jasné, že se Kate bude objevovat stále častěji, napsal britský portál Mirror. Fanoušci královské rodiny v Británii i po celém světě s nadšením sledují její návrat.

Autor: Milan Polák. Zdroje: Mirror, Sky News

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama