Hokejisté s fanoušky oslavili na Staroměstském náměstí v Praze zlaté medaile

Tisíce fanoušků oslavilo s národním hokejovým týmem na Staroměstském náměstí v Praze zisk zlatých medailí a titulu mistrů světa. Hokejisté po příjezdu nejprve vylezli i s pohárem na střechu autobusu, fanoušci je přivítali nadšeným křikem a skandováním „kdo neskáče, není Čech“. Až po několika minutách reprezentanti vyslyšeli volání fanoušků „pojďte sem“ a vydali se na pódium.

Reklama

Mnozí fanoušci oblékli hokejové dresy nebo si na tváře namalovali českou vlajku.

Ještě na střeše autobusu si hráči pořizovali selfie se zaplněným náměstím na pozadí. Na pódium je doprovodil hit kapely Queen We Are the Champions. V bouřlivé atmosféře moderátor jednotlivě představil přítomné reprezentanty, trenéra Radima Rulíka i členy realizačního týmu. Kapitána Romana Červenku polili spoluhráči velkým množstvím piva.

V bouřlivé atmosféře moderátor jednotlivě představil přítomné reprezentanty, trenéra Radima Rulíka i členy realizačního týmu. Kapitána Romana Červenku polili spoluhráči velkým množstvím piva.

„Hoši děkujem,“ neslo se Staroměstským náměstím. Hokejisté na oplátku děkovali fanouškům. „Bez vás bychom to nezvládli. Děkujeme moc za atmosféru, kterou jste předvedli. Moc jsem si užil každou minutu strávenou na ledě,“ řekl David Pastrňák.

Obdobně se vyjadřovali také další hokejoví mistři světa. „Já bych vám chtěl z celého srdce strašně poděkovat. Protože ta podpora, kterou jsme cítili celý turnaj, tak byla prostě neuvěřitelná,“ řekl Lukáš Dostál.

Podle Radka Gudase i díky atmosféře „nešlo hrát jinak“. „Děkujeme za to, že jste nás táhli celý turnaj,“ řekl Gudas.

Další z hokejistů Tomáš Kundrátek děkoval celému národnímu týmu. „Odmakali to. Byli neskuteční, všichni,“ poznamenal Kundrátek.

Na Pastrňákovu výzvu náměstí zpívalo „tak jsme mistři no a co“, zazněla také třeba moravská lidová píseň Vysoký jalovec. Před tím, než vypukla volná zábava, hokejisté stříkali z mnoha lahví šampaňské směrem k fanouškům. Část nápoje skončila ve zlatém poháru, z něhož se i popíjel.

„Program začal na Staroměstském náměstí už hodinu po poledni. Hudební vystoupení doprovodily sestřihy nejlepších momentů šampionátu,“ rekapitulovala ČTK atmosféru na náměstí.

V Praze, stejně jako na jiných místech Česka, již zisk titulu oslavily tisíce fanoušků v neděli, bezprostředně po večerním finále. Přivítání hokejových mistrů světa zažilo Staroměstské náměstí, již tradiční místo oslav, po 14 letech.

„Tehdy ve finále zvítězil národní tým na turnaji v Německu nad Ruskem. Na letošním domácím šampionátu porazili čeští reprezentanti Švýcarsko,“ doplnila ČTK.

Mimo jiné si tam v roce 1998 vychutnával vítězství i nezapomenutelný olympijský tým z Nagana.

Na náměstí podle Hofmana stejně jako v neděli platí zvýšená bezpečnostní opatření, na místě jsou policisté i záchranáři. „S ohledem na teplé počasí budou dnes posílené barely s vodou a jejich rozmístění bude lépe dostupné,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Česká hokejová reprezentace v šampionátu triumfovala nedělním vítězstvím 2:0 nad Švýcary poté, co porazila v sobotním semifinále Švédy 7:3. Švýcaři prošli do boje o zlato přes Kanadu po remíze 2:2 až po samostatných nájezdech. V nedělním odpoledním zápasu o třetí místo uspělo Švédsko.

Autor: Milan Polák, ČTK

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama