Mobi má sourozence: Gorila Kijivu porodila další mládě

Dnes brzy ráno se narodilo v Zoo Praha další gorilí mládě. Mobi tak získala svého prvního sourozence. Kijivu, samice gorily nížinné, se tak postarala o to, aby v Zoologické zahradě byla poprvé v historii dvě mláďata.

Reklama

„Jo! Je to tak, Mobi má sourozence! Kijivu před chvílí porodila,“ napsal v jednu ráno na platformu X (dříve Twitter) Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Třicetiletá samice Kijivu porodila velmi brzy ráno další gorilí mládě. „Tříměsíční samička Mobi tak získala sourozence a Zoo Praha tak má poprvé v historii dvě malá mláďata,“ sdělil redakci NašeTéma Filip Mašek, mluvčí pražské zoo.

Obě mláďata mají stejného otce, kterým je samec Kisumu. O radostnou novinku se na platformě X (dříve Twitter) podělil Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha. „Jo! Je to tak, Mobi má sourozence! Kijivu před chvíli porodila,“ napsal kolem jedné hodiny ranní.

V pátek dopoledne napsal Miroslav Bobek další příspěvek, ve kterém prozrazuje konkrétnější informace. „V 8.00 se zvedla opona expozice goril. Kijivu se svým čerstvě narozeným mládětem v náručí seděla vedle Duni s malou Mobi. Hned se před ně ale postavil Kisumu. Teď už jsou kousek od sebe, Kijivu mládě schovává,” informuje a přidává informaci ohledně otevření pavilonu: „Pavilon bude otevřen, ale opět bude platit zákaz dlouhých objektivů a velkých kamer.“

Pod oběma příspěvky na sociální sítí X se to gratulacemi jen hemží. „Úžasná zpráva, moc gratuluji,“ píše Hana Teršová. „Velká gratulace k dalšímu roztomilému miminku. Ať se daří,“ přidává se Lenka Knopová. „Hodně zdraví všem, mimču i mamince. Nádhera,“ dodává František Bošice. „Pane řediteli, velká gratulace celé pražské Zoo,“ gratuluje Jiří Flégr.

Jak se daří Mobi?

Stojí za zmínku i gorilka Mobi. Té se daří výborně. Momentálně však chovatelům dělá radost perfektní péče prvorodičky Duni o malou Mobi. „Na Duni je zkrátka vidět, že její matka Moja ji na vlastní mateřský život připravila bezvadně. Třeba když Duni malou Mobi zvedá nohama nahoru a dolů, tak neumíme poznat, kterou z nich to baví víc,“ sdělil Vojáček z pražské zoo.

Gorilí samice Duni s malou samičkou Mobi

Video: Zoo Praha

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama