Chcete jinou barvu očí? Můžete ji mít, ale zaplatíte přes 200 tisíc korun

Pokud jste někdy přemýšleli o změně barvy očí, věřte tomu nebo ne – možné to je. Operace se provádějí v Itálii a ve Francii. Jedná se o techniku ​​FLAAK (Femto Laser Assisted Aesthetic Keratopigmentation) prováděnou klinikou New Color v Nice, která mění barvu očí podle přání zákazníka.

Reklama

O této metodě existuje také webová stránka a instagramový profil, kde můžete vidět výsledky u pacientů, kteří si nechali změnit barvu očí. Dokonce i těch, kteří si nechali změnit barvu jen jednoho oka.

Všechny tyto operace provádí italský oftalmolog Renato De Natale, který působí na klinice New Color v Nice a ve Vista Vision v Itálii. De Natale nám prozradil, jak s tím začínal, jak to funguje, a podělil se o snímky své práce.

„Operace jsem začal dělat před třemi lety a cena tohoto typu operace je různá. Pokud si pacient vybere standardní barvu, pak je cena pevná – 9 tisíc eur (okolo 220 tisíc Kč). Pokud chce pacient personalizovanou barvu, pak je cena vyšší. Operoval jsem již více než 200 očí a nejčastěji lidé chtějí mít oči zelené nebo světle modré,“ řekl redakci NašeTéma oftalmolog De Natale.

Co se týče této operační techniky, podle oftalmologa je jednoduchá a netrvá dlouho.

„K otevření rohovky se používá laser a poté chirurg umístí barvivo do rohovky a rovnoměrně jej rozprostře. Rekonvalescence je velmi rychlá, zrak se nemění, ale bude tři až čtyři dny rozmazaný. Později se oko zotaví bez jakýchkoli vedlejších účinků,“ uvedl k průběhu zákroku De Natale.

Ne pro každého zájemce je tento typ operace vhodný. Nejprve je nutné podstoupit vstupní vyšetření.

„Před samotnou operací změříme tloušťku rohovky, abychom vyloučili abnormality. Provádíme také topografii a mikroskopii rohovky, abychom získali úplný obraz o stavu oka. Tento typ operace je pro oči bezpečný, protože se dotýká pouze povrchu oka a nevstupujeme přímo dovnitř. Nejde o invazivní operaci,“ uzavírá De Natale.

Autor: Jana Mitalová

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama