REKLAMA

Jak využít zdravé česnekové slupky v kuchyni

Česnek je pověstný svým intenzivním aroma a chuťovými kvalitami, ale česnekové slupky často končí v koši. Jak česnekové slupky využít a přidat do kuchyně nový rozměr chuti. Česnekové slupky budou skvělým společníkem vašich kulinářských dobrodružství.

REKLAMA

Česnek je nezbytnou součástí mnoha kuchyní, zejména v Česku, kde se používá k ochucení tradičních jídel. Česnek má mnoho zdravotních výhod, jako je posilování imunity, boj proti infekcím a prevence rakoviny. Ale co jeho slupka? Víte, že i ta je plná živin a může být využita v kuchyni?

Podle některých studií obsahuje slupka česneku vitamíny A a C, antioxidanty a látky s antimikrobiálními a protinádorovými účinky. Místo toho, abyste ji vyhazovali, můžete ji použít k přípravě chutných a zdravých jídel.

Tipy na zpracování česnekových slupek

Pečené slupky česneku: Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Stačí smíchat slupky česneku (nejlépe z bio pěstování) s olivovým olejem a solí a péct je v troubě na 220° C asi 10 minut, dokud nebudou křupavé. Poté je nasekejte a uložte do uzavřené nádoby. Můžete je použít jako koření do polévek, salátů nebo jiných jídel, kterým chcete dodat trochu česnekové chuti.

Vývar ze slupek česneku: Tento vývar je ideální pro následné vaření příloh, jako jsou brambory, rýže nebo těstoviny, protože jim dodá jemnou a nevtíravou chuť česneku. Stačí dát slupky česneku do hrnce s vodou a vařit je asi 15 minut. Poté je sceďte a vývar použijte k vaření. Můžete ho spotřebovat do 4 až 5 dnů nebo ho zamrazit.

Česnekové slupky jsou skvělým způsobem, jak využít všechny části této užitečné plodiny a zároveň obohatit jídlo o zdravé a chutné koření. Vyzkoušejte tyto recepty a uvidíte, že se vám budou líbit.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Výbuch zničil železniční trať v Polsku. Premiér Tusk mluví o sabotáži

Železniční trať mezi Varšavou a Lublinem poškodil v neděli výbuch. Polský premiér Donald Tusk v pondělí uvedl,...

Jak vybrat ten pravý zahradní domek na nářadí, aby vydržel roky

Každý, kdo tráví čas na zahradě, ví, že bez pořádku to nejde. Zahradní domek na nářadí není...

Recenze: Frankenstein patří na Netflixu mezi nejsledovanější novinky

Frankenstein je vedle Drákuly nejznámější hororové monstrum. Slavný režisér Guillermo del Toro nyní představil svou verzi románu...

Do Česka přichází zima. Meteorologové předběžně varují před ledovkou, bude i...

Milovníci pravé zimy by se mohli už brzy dočkat, teploty v Česku totiž v noci na pondělí...

Zapomenutý poklad z kuchyně našich babiček: Domácí šípkový sirup krok za...

Keře jsou právě teď obsypané červenými šípky, které naši prarodiče považovali za samozřejmou součást zimní spíže. Redaktorka...

Hobby pasti z drogerie na myši, potkany a krysy nestačí, říká...

Běžné pasti z drogerií si s hlodavci většinou neporadí a podle deratizéra Tomáše Šmídka mohou dokonce situaci...

Chorvatský Záhřeb má jedny z nejkrásnějších adventních trhů v Evropě. Letos...

Adventní trhy v Záhřebu jsou jedinečnou příležitostí, jak poznat Chorvatsko také jindy, než jen v létě. Přidejte...

Recept na švédskou hrachovou polévku Ärtsoppa, která ve středověku zahřívala Vikingy

Tato hutná hrachová polévka s uzeným masem má ve Švédsku bohatou historii. Je symbolem poctivého jídla, které...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA