REKLAMA

Jak namíchat perfektní letní Aperol Spritz? Jistotou je poměr tři, dva, jedna

Nemusíte být barmanem, abyste věděli, jak namíchat jeden z nejoblíbenějších letních drinků – Aperol Spritz. Perfektní drink jednoduše připravíte od oka v poměru tři, dva, jedna.

REKLAMA

Historie Aperolu Spritz sahá do minulého století, kdy si tento nápoj získal popularitu v 50. letech ve slunné Itálii. Mladé lidi lákal svou nápadnou oranžovou barvou a lehkou hořkosladkou chutí.

Aby byl drink dokonalý, je potřeba dodržet velmi jednoduchou recepturu: smíchejte tři díly šumivého vína, nejlépe Prosecco, dva díly Aperolu a jeden díl perlivé vody. Následně nalijte na několik kostek ledu a podle sebe ozdobte plátkem pomeranče. A to je veškerá moudrost přípravy, nic víc!

Jak vznikl Aperol Spritz?

Přestože tento drink existuje již desítky let, jeho obliba díky skvělému marketingu v posledních letech výrazně vzrostla, hlavně mezi ženami.

Světovou slávu ale začal zažívat až po roce 2003, kdy Aperol koupila nadnárodní společnost Campari Group se sídlem v italském Miláně, a začala ho propagovat po celém světě.

Aperol byl uveden na trh již v roce 1919. Vyrobili ho bratři Luigi a Silvio Barbieri v Bassano del Grappa jako aperitiv z hořkého pomeranče, rebarbory, chininu a různých aromatických bylin. Receptura je dodnes považována za tajemství.

Za zrozením Aperolu Spritz údajně stojí vojáci habsburské monarchie, kteří během tažení do severní Itálie neměli dostatek piva a tamní víno pro ně bylo příliš silné. Proto začali víno ředit vodou nasycenou bublinkami.

Místo aperitivu byl Aperol častěji prezentován jako perfektní doplněk ke koktejlu, který lze pít kdykoli a kdekoli. Jeho nízký obsah alkoholu, pouze 11 procent, přispívá k jeho popularitě. Během letních měsíců je extrémně populární, a to zejména na plážích a letních terasách.

Autor: Eva Klein

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Trápí vás doma nebo v práci hluk? Akustické panely změní akustiku...

Trápí vás doma hluk od sousedů nebo v práci neustálé rušení z vedlejší kanceláře? Nejste v tom...

Recepty na vaječný likér. Takto ho dělaly naše babičky

Milujete domácí vaječný likér, ale rádi byste si letos dopřáli něco trochu jiného? Inspirujte se recepty z...

Recenze: To monstrum ve mně. Netflix ví, jak diváka navnadit

Žena v krizi, smrt dítěte, střet s potenciálním vrahem a snaha najít pravdu. To vše nabízí nový...

Vzestup digitálních nomádů v Evropě a jejich finanční potřeby

Digitální nomádství se v posledních letech stalo jedním z nejdynamičtěji rostoucích životních stylů. Tisíce Evropanů mění tradiční...

Češky své kráse ubližují falešným luxusem. Vkus ale není o penězích,...

Iva Frühlingová má pověst křehké pařížské múzy. Otevřeně říká, proč Češkám škodí plastické operace, falešné kabelky i...

Platební terminály: 7 důvodů, proč je nasadit ještě dnes

Platební terminály dnes akcelerují prodeje i spokojenost zákazníků, protože kartu, mobil a hodinky používá čím dál více...

Recept na pravou frankfurtskou polévku, která vás vrátí do dětství za...

Frankfurtská polévka se právem řadí mezi mimořádně jednoduchá jídla, která jsou hotová za pár desítek minut. Přitom...

Jen pár hodin zbývá do finále Miss Universe. Česko zastupuje blondýnka...

V pátek proběhne velké finále mezinárodní soutěže krásy Miss Universe 2025. V Thajsku už o korunku několik...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA