Kde v domácnosti rafinovaně schovat peníze a cennosti? Tipy, které zloději jen tak neodhalí

Kdykoli může přijít okamžik, kdy se zloději pokusí vloupat do našich domácností. Abychom peníze a cennosti ukryli do bezpečí, je důležité znát méně tradiční a rafinované skrýše. Přinášíme tipy, jak chytře ochránit peníze a cennosti před zloději.

Reklama

Ať už si to chceme připustit, nebo ne, vloupání do naší domácnosti není otázkou „jestli“, ale spíše „kdy“. A co uděláte, pokud to „kdy“ nastane? Dnes je bohužel běžné, že zloději přesně vědí, kde hledat. Záchodová nádržka, spodní zásuvky nebo klasické místo pod kobercem – všechno tohle už mají v malíku. Ale nebojte se, existují způsoby, jak na ně vyzrát a uchovat své peníze a cennosti v bezpečí domova.

Přinášíme osvědčené, a hlavně nečekané skrýše, které dokážou ošálit i ty nejmazanější zloděje.

Zapomeňte na záchodovou nádrž

Právě ta je častým cílem moderních zlodějů. Stačí rychlý průzkum bytu a máte smůlu. Taková skrýš je spíše klišé než geniální řešení. Zloději si dnes nenechají ujít šanci prověřit místa, která se zdají očividně nenápadná. Místo toho zkuste mrazák.

Mrazák, skrýš, kterou nečekají

Zabalit peníze či šperky do papíru a igelitového sáčku a schovat je mezi potravinami? Přesně tak! Pro zloděje, kteří většinou spěchají a nemají čas procházet každý kout, je mrazák místem, kde se zastaví jen zřídkakdy.

Představa, že se budou hrabat v hranolkách a mražené zelenině, je rychle odradí. Ale pozor, i zde je třeba mít na paměti ochranu peněz před vlhkostí!

Truhlík nebo skleník

Zahradní skleník a dokonce i květináč nebo truhlík na terase mohou posloužit jako skvělé skrýše. Zloději málokdy tuší, že by se peníze mohly nacházet u kořenů vašich oblíbených květin.

Knihovna

Máte doma knihovnu? Skvělá příležitost schovat peníze nebo drobné šperky mezi svazky knih. Zloději často nemají čas listovat každou knihou. Knihy navíc nejsou zrovna jejich nejoblíbenějším artiklem.

Falešná návnada

Pokud chcete případným zlodějům ještě více zkomplikovat pátrání, nastražte falešnou návnadu. Umístěte malý obnos peněz a pár bezcenných šperků na snadno viditelné místo. Zloděj si s radostí odnese nastraženou „kořist“, ačkoli vaše skutečné úspory a cennosti zůstanou v bezpečí.

Koupelna a dámské potřeby

Koupelna může být dalším vhodným místem, kde můžeme nenápadně ukrýt naše cennosti. Tamponové krabičky, balení vložek nebo kosmetické taštičky jsou ideální skrýše, které muži, pravděpodobní zloději, často ignorují.

Očima zloděje

Zloději většinou nemají mnoho času. Jakmile se do naší domácnosti vloupají, jsou pod velkým tlakem a musí rychle jednat. Zaměřují se na místa, která slibují snadnou a rychlou kořist. Jdou tam, kde lidé skrývají své peníze a cennosti nejčastěji – spodní zásuvky, noční stolky, skříňky v koupelně.

Mají osvědčené triky a nenechávají nic náhodě. Ale právě jejich spěch můžete využít ve svůj prospěch. Skrýše, které vyžadují čas na odhalení, nebo jsou na méně tradičních místech, se často ukazují jako úspěšné.

Tajné přihrádky

Můžete si vytvořit vlastní tajné skrýše, například falešné dno v zásuvkách nebo skrytou přihrádku v knihovně. Dnešní moderní nábytek dokonce často přichází s možnostmi tajných přihrádek, které si můžete snadno přizpůsobit svým potřebám. Tento typ skrýší dokáže zlodějům zkomplikovat hledání natolik, že na ně vůbec nepřijdou.

Bezpečnostní schránky v bance

Máte-li doma větší sumu peněz či drahé šperky, může být bezpečnostní schránka v bance rozumným řešením. I když ty nejlepší skrýše v našich domácnostech mohou být účinné, profesionální vloupání dokáže odhalit i ty nejchytřejší úkryty.

Bezpečnostní schránky v bance nabízejí nejen zabezpečení, ale i pojištění, které žádná domácí skrýš neposkytuje.

Nezapomenout na skrýš

Nezřídka se stává, že lidé své peníze ukryjí tak dobře, že už je sami nikdy nenajdou. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli z výše uvedených tipů, zapište si někde bezpečně poznámku o tom, kam jste své cennosti schovali.

V horším případě můžete někomu nechtěně svou skrýš prozradit a zloději se k vám vydají najisto. Už bylo známo i několik případů, kdy lidé během úklidu vyhodili své schované peníze i cennosti.

Finální volba skrýše je jen na každém z nás. Někdy stačí jen trocha kreativity a obezřetnosti, aby peníze a cennosti zůstaly v bezpečí.

Autorský text: Petr Ševčík

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama