Pentagon tvrdí, že po UFO a mimozemšťanech nejsou žádné stopy

Pentagon zveřejnil závěry z komplexní zprávy o neidentifikovaných létajících objektech (UFO). Vyšetřování od druhé světové války neodhalilo žádný důkaz o mimozemské technologii, tvrdí ve zprávě C. Todd Lopez z Pentagonu.

Reklama

Zpráva následuje po vyjádření Pentagon’s All Domain Anomaly Resolution Office, zkráceně AARO (Úřad ministerstva obrany pro řešení celoplošných anomálií, pozn. red.) z roku 2022, které rovněž neobjevilo žádné známky toho, že by Zemi navštívili mimozemšťané.

Zákonodárci nařídili AARO, aby zprávu vypracovalo jako součást zákona o autorizaci národní obrany na fiskální rok 2023. AARO předložilo Kongresu první svazek této dvoudílné zprávy, která popisuje historické zapojení americké vlády do vyšetřování neidentifikovaných anomálních jevů (UAP, oficiální termín vlády USA pro UFO, pozn. red.) od r. 1945 do října 2023.

Nezabývají se přesvědčením lidí, pouze rigorózní vědou

Zpráva zdůrazňuje, že AARO nenašlo žádné potvrzující důkazy z jakéhokoli vyšetřování americké vlády, akademického výzkumu nebo oficiálního kontrolního panelu, které by podpořily existenci mimozemské technologie. AARO uznalo, že stále existují nedořešené případy, a konstatovalo, že vyšší kvalita dat by mohla pomoci vyřešit mnoho incidentů zahrnujících běžné objekty nebo přírodní jevy.

Od roku 1945 se výzkumy podporované americkou vládou snažily vyhodnotit, zda UAP představují riziko pro bezpečnost leteckého provozu, technologický pokrok jiných zemí nebo indikaci „inteligentní řízenou technologii z vesmíru“. Zpráva vyvrátila populární narativy naznačující, že americká vláda nalezla mimozemskou vesmírnou loď a biologické pozůstatky tím, že do programů zapojila technologie reverzního inženýrství.

AARO uznává, že mnoho lidí takové přesvědčení upřímně zastává, potvrzuje zpráva. Je však zřejmé, že účelem zprávy není potvrdit, nebo vyvrátit určitá přesvědčení, ale použít pro vyšetřování událostí UAP ze strany americké vlády striktně vědecký přístup.

„AARO vyhodnotilo, že údajné skryté programy UAP buď neexistují, nebo se jednalo o nesprávně identifikované autentické programy národní bezpečnosti, které nesouvisejí s využíváním mimozemských technologií,“ řekl ředitel AARO Tim Phillips minulý týden v Pentagonu.

„Usuzujeme, že tvrzení o takových programech jsou z velké části výsledkem cirkulárních zpráv, ve kterých malá skupina jednotlivců opakovala nepřesná tvrzení, která slyšela od ostatních v průběhu několika desetiletí,“ dodal podle Pentagonu Phillips.

Na rozdíl od tvrzení reverzního inženýrství ohledně mimozemské technologie, vědecký tým AARO nenašel žádný empirický důkaz, který by taková tvrzení podporoval. Zpráva odmítla konkrétní tvrzení týkající se jednotlivců, míst, technologických testů a souvisejících dokumentů jako nepravdivá a další podrobnosti budou následovat v příští odborné zprávě.

Americká armáda se zabývá zprávami o UFO soustavně celá desetiletí a tvrdí, že rozsáhlý odborný výzkum prozatím nepřinesl žádné důkazy o existenci inteligentního mimozemského života.

Autor: Jan Votruba.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama