Recepty na tři druhy psích pamlsků, které bude váš parťák milovat

Máte doma čtyřnohého chlupáče, který miluje pamlsky? Ceny za psí dobrůtky v obchodech jsou stále vyšší, a tak vám přinášíme recepty na tři druhy pamlsků pro psy, které vás vyjdou jen na pár korun.

Reklama

Chcete pro svého chlupatého parťáka jen to nejlepší? Přijde vám zbytečné utrácet spoustu peněz za umělé dobrůtky, u kterých ani nevíte, co v nich je? Pak zkuste pro svého pejska vyrobit domácí pamlsky podle některého z našich receptů.

Skvělé je, že u domácích pamlsků můžete upravit složení podle toho, co má váš pejsek rád. V případě, že máte doma psa s citlivým zažíváním nebo alergiemi, budou doma vyrobené pamlsky rovněž skvělou volbou.

Dnešní doba je velmi hektická a chápu, že máte sotva čas udělat sobě a dětem doma večeři. Příprava psích pamlsků je ale tak jednoduchá, že vám jejich pečení nezabere skoro žádný čas. Všechny dobrůtky se vyrábějí tak, že všechno smícháte dohromady, případně rozmixujete, dáte péct a máte hotovo.

Dobrou zprávou je, že do pečení kvalitních psích pamlsků můžete zapojit také své děti. Jedná se o opravdu nenáročnou činnost, se kterou vám budou vaše ratolesti rády pomáhat. Které pamlsky upečete svým chlupatým miláčkům jako první?

Vegetariánské psí pamlsky

Tyto pamlsky si váš pejsek rozhodně zamiluje a jejich výroba nevyžaduje tolik času. Pokud máte doma formu přímo na psí dobrůtky, půjde vám práce ještě lépe od ruky.

Ingredience:

  • jakékoliv ovoce či zelenina (my jsme na výrobu použili dýni, jablka a mrkev)
  • vajíčka (počet podle množství ovoce)
  • ovesné vločky (na zahuštění směsi)
  • volitelně doplňky stravy pro psy (lososový olej, řasa kelpa, pivovarské kvasnice)

Postup přípravy:

Ovoce a zeleninu si uvaříme ve vodě. Použijte čistou vodu, bez soli a jiných přídatných látek. Vařte, dokud vše nezměkne. Po uvaření ovoce a zeleninu rozmixujte. Ideální je na to ponorný mixér.

Do rozmixované směsi přidejte vajíčka a následně zahustěte pomocí ovesných vloček. Přesnou dávku volte podle množství ovoce a zeleniny. Do vzniklého těsta můžete přidat doplňky stravy, po kterých bude váš mazlíček zdravý.

Těsto můžete vyklopit na plech a hezky rozetřít po celé ploše. Případně použijte již zmíněnou formu určenou na psí pamlsky.

Troubu zapneme na 150 °C a sušíme minimálně 60 minut. Můžete je tam nechat klidně déle. Pamlsky necháme vychladnout a poté je natrháme na menší či větší kousky, podle velikosti psa.

Játrové sušenky

Dalším favoritem našich dvou pejsků jsou sušenky s játry. Jsou krásně voňavé a obsahují spoustu bílkovin a jiných prospěšných látek.

Ingredience:

  • 650 g jater (ideálně vepřových)
  • 2 vejce
  • 50 g jakékoliv celozrnné mouky (opět můžete použít ovesné vločky)

Postup přípravy:

Nejprve si rozmixujeme vepřová játra. Poté do nich přidáme vejce a mouku. Ze všech surovin vypracujeme jemné těsto, které nalijeme na pečící papír, případně použijeme formu.

Rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme přibližně 15 minut. Pamlsky po vychladnutí nalámeme na menší či větší kousky. V případě, že vám nějaké dobrůtky zbydou, skladujte je v lednici.

Psí sušenky ze sýra

A protože naši psi milují sýr v jakékoliv podobě, vyzkoušeli jsme také sýrové pamlsky, po kterých se chlupáči mohou přímo utlouct. Jejich výroba je opět velmi jednoduchá.

Ingredience

  • hrnek nastrouhaného sýra (druh vyberte podle chuti)
  • hrnek polohrubé mouky (opět můžete zvolit ovesné vločky, případně použijte celozrnnou mouku)
  • hrnek mléka
  • lžíce másla

Postup přípravy:

Nejprve si smícháme nastrouhaný sýr, polohrubou mouku a máslo. Následně ke směsi přidáme mléko a vytvoříme si vláčné, avšak nelepivé těsto. Těsto si rozválíme a vykrajujeme různé tvary podle preferencí. Použít můžete vykrajovátka ve tvaru kostiček, koleček, srdíček či pejsků. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme asi 10 minut.

Autor: Nikola Strnadová. Zdroj receptů: Vlastní recepty redaktorky Nikoly Strnadové.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama