Podle proroctví Nostradama a Baby Vangy nás v roce 2025 čeká doba temna

V roce 2025 nás podle předpovědi čeká doba temna. Nostradamus a Baba Vanga se ve svých proroctví dokonce shodují. Prý nás čeká setkání s mimozemšťany, telepatie a dokonce válka v Evropě.

Reklama

Nostradamus a Baba Vanga – dvě legendární postavy proroků, jejichž předpovědi budoucnosti dokáží vzbudit nejen strach, ale i fascinaci. Rok 2025 je za rohem a my se ptáme, co nám proroci na tento rok vlastně předpověděli. Jejich predikce skrývají nejedno tajemství, které dodnes vyvolávají strach.

Proroctví Baby Vangy a Nostradama

Baba Vanga, fascinující bulharská mystička, která opustila tento svět v roce 1996, si získala popularitu díky svým šokujícím a přesným předpovědím – prý se mluví o úctyhodných 85 % úspěšnosti! Její proroctví zasáhla konkrétní historické milníky, jako byly teroristické útoky z 11. září, smrt princezny Diany a dokonce předpověděla i prvního černošského prezidenta USA, Baracka Obamu.

Na druhé straně stojí Nostradamus, francouzský astrolog ze 16. století, jehož čtyřverší jsou dodnes zahalena tajemstvím. Prý prorokoval události jako vzestup Adolfa Hitlera a atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho.

Jejich proroctví pro rok 2025 ukrývá temnou budoucnost: válečné konflikty, vzestup nových mocností a dokonce i setkání s mimozemšťany.

Nostradamus předpověděl vznik podmořského impéria a vzestup temného kultu k moci, čímž naznačil, že nás čeká doba plná tajemství a hrozeb.

A Baba Vanga? Ta prý předpověděla možnost telepatie a otevřela tím pomyslnou bránu futuristickým změnám, které by mohly zásadně změnit naše komuniukační schopnosti.

Předpovědi obou proroků rozhodně nejsou růžové, zvlášť když vezmeme v úvahu situaci ve světě a nemusíme chodit daleko, válka na Ukrajině neutichá. Nostradamus ve svých verších popisuje kruté války, zatímco Baba Vanga varuje před konfliktem, který by mohl zdevastovat Evropu. Nostradamus také varuje před hrozbou asteroidu: „Z vesmíru se zvedne ohnivá koule…“

Co vše nám v příštím roce tyto mystické vize přinesou? Vypadá to, že se máme na co těšit, ale snad ne v tom nejhorším slova smyslu.

Interpretace proroctví

I když jsou proroctví Nostradama a Baby Vangy často považována za fascinující a někdy až děsivě přesná, je důležité si uvědomit, že jejich výklady bývají velmi volné a závislé na interpretaci. Historické události se k jejich slovům často zpětně přiřazují, což může vést k mylným závěrům. Lidé by proto neměli jejich proroctvím slepě důvěřovat nebo se k nim upínat jako k neomylným předpovědím budoucnosti. Je lepší vnímat tato proroctví spíše jako zajímavé kulturní fenomény než jako skutečné varování před konkrétními událostmi. Je na místě hledat spíše odpovědi ve vědeckých faktech a racionálním přístupu.

Autor: Petr Ševčík. Zdroje: The Economic Times, Sky History, New York Post

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama