Zvětšení prsou vlastním tukem: Jeho cena a jaký je rozdíl oproti tradičním metodám?

Místo silikonových implantátů se používá váš vlastní tuk, což přináší přirozený vzhled a pocit. Pokud zvažujete tento zákrok, určitě vás bude zajímat, jak se liší od klasických metod a jaké výhody přináší.

Reklama

Zákrok zvětšení prsou vlastním tukem, jehož cena se liší v závislosti na klinice, zkušenostech chirurga, rozsahu zákroku a lokalitě, kde se zákrok provádí, je stále populárnější volbou pro ty, které hledají přirozenější alternativu k tradičním metodám.

Estetický význam prsou: Klíčový prvek ženské krásy a sebevědomí

Prsa jsou pro mnoho žen důležitá zejména z estetického hlediska, protože symbolizují ženskost a sebevědomí. Harmonický tvar a velikost prsou často přispívají k celkovému vzhledu postavy, a tím i k osobní spokojenosti. Mnoho žen vnímá prsa jako klíčový prvek své fyzické identity, což může ovlivnit, jak se cítí v různém oblečení či při společenských událostech.

Historie ženské krásy: Úprava prsou tu byla vždy

Úprava prsou není novinkou moderní doby; ženy se zabývaly svým vzhledem a tvarem prsou již po staletí. Ve starověkém Řecku a Římě ženy nosily pásy zvané „strophion,“ které měly prsa tvarovat a zpevňovat. V 16. století byly populární korzety, které nejen zvyšovaly objem prsou, ale i formovaly celou postavu. Už v minulosti tak ženy vyhledávaly způsoby, jak dosáhnout estetického ideálu, což odráží význam prsou v kontextu ženské krásy a sebevědomí.

Jak je to tedy s cenou tohoto zákroku?

Obecně se pohybuje mezi 60 000 až 100 000 Kč v Česku. Pro srovnání, tradiční zvětšení prsou implantáty obvykle stojí mezi 80 000 až 150 000 Kč. Cena zahrnuje samotný zákrok, anestezii a někdy i pooperační péči.

Přehled různých metod zvětšení prsou dnešní doby 

  • Silikonové implantáty
    Tradiční metoda, která používá silikonové implantáty k zvětšení prsou. Implantáty jsou dostupné v různých tvarech a velikostech, což umožňuje dosáhnout požadovaného estetického výsledku.
  • Implantáty s fyziologickým roztokem
    Tato metoda využívá implantáty naplněné sterilním fyziologickým roztokem. I když jsou měkčí než silikon, někteří pacienti dávají přednost jejich přirozenějšímu pohybu.
  • Zvětšení prsou vlastním tukem
    Tato metoda využívá přenos tuku z jiných částí těla do prsou. Přináší přirozenější vzhled a pocit a zároveň snižuje potřebu cizích materiálů.
  • Hybridní zvětšení prsou
    Kombinace implantátů a přenosu vlastního tuku pro dosažení většího objemu a přirozenějšího vzhledu, přičemž implantáty poskytují strukturu a tuk zjemňuje kontury.

Rozdíl mezi zvětšením prsou vlastním tukem a implantáty

Zvětšení prsou vlastním tukem využívá tuk odebraný z jiných částí těla, například z břicha, stehen nebo boků. Tento tuk se poté přenese do prsou, kde se vytvoří přirozený objem. Jedná se o 100% přírodní materiál, což znamená, že tělo lépe přijme vlastní tkáň, a navíc zákrok kombinuje liposukci s modelací prsou. Výsledný efekt působí velmi přirozeně jak na pohled, tak na dotek, a to bez rizika cizorodého materiálu v těle.

Na druhé straně stojí implantáty, které jsou buď silikonové, nebo plněné fyziologickým roztokem. Tyto materiály jsou sice odolné a dlouhodobě osvědčené, ale jsou stále cizím prvkem v těle.

Hlavní rozdíly mezi zvětšením prsou vlastním tukem a implantátem

  • Materiál: Zvětšení prsou vlastním tukem využívá přirozenou tkáň z těla, zatímco implantáty jsou vyrobeny ze silikonu nebo plněny fyziologickým roztokem.
  • Přirozený vzhled a pocit: Tuk poskytuje přirozenější vzhled i pocit, zatímco implantáty mohou mít pevnější a méně přirozený tvar.
  • Rizika: U tuku je nižší riziko odmítnutí, implantáty mohou prasknout nebo se posunout.
  • Dvojí efekt: Zvětšení prsou vlastním tukem nabízí zároveň výhodu liposukce z jiné části těla.

Přirozený vzhled a pocit: Tuk versus implantáty

Zvětšení prsou vlastním tukem přináší velmi přirozený vzhled a pocit, protože využívá vlastní tkáň těla. Prsa jsou měkčí a pohybují se přirozeněji, což je ideální pro ženy, které chtějí jemnější a méně nápadnou změnu. Na dotek i pohled působí velmi autenticky, což je hlavní výhodou této metody.

Oproti tomu implantáty, ať už silikonové nebo plněné fyziologickým roztokem, poskytují pevnější a často kulatější tvar. I když se některé implantáty snaží napodobit přirozený pohyb prsou, stále jsou v těle cizím prvkem, což může být na dotek znatelné. Výsledný efekt tak může působit méně přirozeně než u tuku.

Trvanlivost výsledků

Trvanlivost výsledků zvětšení prsou vlastním tukem závisí na tom, kolik přeneseného tuku se v těle uchytí, což může být kolem 50–70 %. Tento tuk, který zůstane, je trvalý, ale může se časem měnit vlivem přibírání či úbytku váhy. Oproti tomu implantáty mají delší životnost a udržují svůj tvar po mnoho let, obvykle 10–15 let, než je třeba zvážit jejich výměnu. Výsledky s implantáty jsou tak stabilnější, i když se s nimi pojí riziko nutnosti budoucích operací.

Přirozená krása prsou
Zdroj: Pexels

Zvětšení prsou vlastním tukem a implantáty jsou dvě rozdílné metody, které nabízejí ženám možnost dosáhnout požadovaného vzhledu, přičemž každá má své specifické výhody.

  • Zvětšení prsou vlastním tukem je ideální pro ženy, které hledají přirozenější vzhled a pocit, protože tuk poskytuje měkčí a přirozenější efekt.
  • Implantáty naopak poskytují předvídatelnější a výraznější výsledky, které vydrží delší dobu, avšak mohou být na dotek pevnější a méně přirozené.
  • Materiál u zvětšení prsou vlastním tukem využívá přirozenou tkáň těla.Implantáty jsou vyrobeny ze silikonu nebo plněné fyziologickým roztokem.
  • Zatímco implantáty mají delší životnost a udržují své výsledky stabilněji, tukové přenosy se mohou měnit podle změn hmotnosti.
  • Zákrok s implantáty navíc vyžaduje delší rekonvalescenci, zatímco tuková metoda je méně invazivní, ale vyžaduje dostatek tuku na přenos. Tuková metoda také nese nižší riziko nežádoucích reakcí, zatímco u implantátů může dojít k prasknutí nebo posunutí, což si může vyžádat další zákroky.

Zdravotní stav, estetické cíle a množství dostupného tuku jsou faktory, které mohou ovlivnit, která metoda je pro konkrétní ženu lepší volbou, a proto je klíčové zvážit individuální potřeby a konzultovat kvalitního odborníka před konečným rozhodnutím.

Uvažujete o změně velikosti vašich prsou?

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama