Viktor Orbán se z dovolené v Chorvatsku žertem zmiňuje o zpoždění Putina a Trumpa

Maďarský premiér Viktor Orbán si užívá dovolenou v Chorvatsku na ostrově Vis a nezapomíná na svůj kontroverzní humor. Na sociálních sítích s přítelem žertoval o zpoždění Putina a Trumpa. Jejich žert vyvolal vlnu reakcí a spekulací.

Reklama

Léto je v plném proudu a zatímco většina z nás si užívá letních dovolených a zaslouženého odpočinku, některé osobnosti politického světa se rozhodly sdílet své prázdninové zážitky se světem. Maďarský premiér Viktor Orbán není výjimkou. Tento týden se během své dovolené v Chorvatsku rozhodl rozvířit vlny nejen Jadranu, ale i sociálních sítí.

Reakce veřejnosti

Orbán, známý svým nezaměnitelným humorem a často provokativními komentáři, zveřejnil se svým přítelem na sociální síti Facebook fotografii z ostrova Vis s ironickým popiskem: „Čekáme na Putina a Trumpa. Mají zpoždění“. Tento nevinný žertík okamžitě upoutal pozornost médií i veřejnosti a vyvolal řadu spekulací a reakcí.

Orbánova dovolená v Chorvatsku probíhá v poklidném duchu, jak se na lídra, který je známý svou láskou k přírodě a venkovním aktivitám, patří. Na fotce lze vidět Orbána, jak si užívá slunce po boku svého přítele Gorana Pečareviće, majitele vyhlášené restaurace Više Villa Kaliopa.

Přestože jejich komentář o Putinovi a Trumpovi byl míněn jako žert, vyvolal řadu reakcí. „Dva diktátoři,“ reagoval na příspěvěk Marinko Stažić. „Doufám, že po tomhle bude míň a míň lidí chodit do vaší restaurace a chci, abyste se přestěhovali ke svému kamarádovi do Maďarska, abyste tam mohli chodit na jeho shromáždění a zvedat ruku. Hanba vám,“ kritizuje majitele restaurace Zlatko Jerman za společnou fotku s Orbánem.

Zpoždění mocných mužů

Proč se Orbán s Goranem rozhodl zmínit právě tyto dvě mocné osobnosti světa? Vladimir Putin, ruský prezident, a Donald Trump, bývalý prezident Spojených států, jsou známí svými komplikovanými vztahy jak s mezinárodními politiky, tak i mezi sebou.

Orbán, který má blízké vztahy s oběma, mohl svým komentářem chtít poukázat na aktuální politické dění nebo prostě jen pobavit své příznivce.

Jejich příspěvek okamžitě vyvolal vlnu reakcí. Zatímco někteří jeho příznivci ocenili jeho smysl pro humor, jiní kritizovali tento výrok jako nevhodný a zbytečně provokativní. Politologové se shodují, že Orbánův komentář mohl být strategickým tahem k upoutání pozornosti a připomenutí svého politického vlivu i během letní dovolené.

Orbán a jeho mezinárodní vztahy

Maďarský premiér je známý svým osobitým přístupem k mezinárodním vztahům. Jeho blízké vztahy s Putinem jsou často předmětem kritiky ze strany západních politiků, zatímco jeho podpora Trumpa během jeho prezidentského období nebyla žádným tajemstvím. Orbánova schopnost navigovat v těchto složitých politických vodách je v Evropě nevítaná a jeho poslední komentář je toho dalším důkazem.

Ať už šlo o nevinný žert nebo promyšlený politický tah, jedno je jisté: Viktor Orbán opět dokázal, že umí upoutat pozornost. Jaké další kroky podnikne v nadcházejících měsících? Budeme svědky dalších překvapivých komentářů a tahů? To ukáže čas.

Jedno je jisté – léto může být plné překvapení nejen na plážích, ale i v politickém světě.

Autor: Petr Ševčík

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama