Novodobý Nostradamus vyjadřuje obavy z možné pandemie způsobené umělou inteligencí

Lidstvo by se mělo připravit na pandemii způsobenou umělou inteligencí (AI). Alespoň to tvrdí jasnovidec Athos Salomé, který je ve světě známý jako novodobý Nostradamus. Skutečností je, že některé z jeho předpovědí se v posledních letech opravdu vyplnily.

Reklama

Známe Babu Vangu i francouzského věštce Nostradama, ale napříč světem rezonuje také jméno Athos Salomé, známý jako novodobý Nostradamus.

Kdo je Athos Salomé

Kdo to je? Athos Salomé (37) je mladý brazilský jasnovidec, který se v dnešní době snaží podělit se světem o své předpovědi. Pro mnohé jsou jeho tvrzení přesvědčivá. Některé z jeho děsivých předpovědí se v minulosti skutečně vyplnily. Mezi ně patří například příchod Covidu-19, vítězství na Světovém poháru v roce 2022, válka na Ukrajině, smrt britské královny Alžběty II., a dokonce i nákup sociální sítě X (dříve známé jako Twitter) Elonem Muskem. Jeho predikce mají až 90 procentní úspěšnost.

„Moje cesta do světa paranormálních jevů začala, když mi bylo pouhých 12 let. Tuto sílu jsem zdědil po svých prapředcích, kteří byli známí svými dovednostmi v mystickém světě. Vždy jsem tento dar cítil,“ cituje novodobého Nostradama deník Daily Star.

Smrtící pandemie způsobená umělou inteligencí

Jak vidí dnes již světoznámý Salomé rychle se rozvíjející umělou inteligenci? Ve své nové předpovědi varuje před vznikem smrtící pandemie. „Smrtící pandemii způsobí umělá inteligence,“ tvrdí Athos Salomé.

„Umělá inteligence nám poskytuje mnoho způsobů, jak pomoci. Má však také obrovský destruktivní potenciál. Budoucí epidemie nebudou vyvolány přirozenou cestou, ale budou vytvořeny s pomocí umělé inteligence,“ varuje brazilský věštec Salomé.

„Fúze biologie a technologie naznačuje scénář, ve kterém by mohly být vyvinuty umělé viry,“ doplňuje Salomé.

3. světová válka

Pandemiemi způsobenou umělou inteligencí jeho věštění budoucnosti ale nekončí. Není to jediná katastrofická událost, kterou předvídá. Ve svém výčtu předpovědí zmiňuje dokonce i 3. světovou válku, velký kybernetický útok, či vojenskou invazi do USA, poté co bude země zrazena.

Podle věštce údajně přichází nová hrozba, která by mohla přerůst v globální konflikt. „Za novým problémem budou stát dva velcí vůdci. Varování před 3. světovou válkou je tedy na místě,“ dodal před několika týdny novodobý věštec Salomé. Třetí světovou válku ostatně předpověděl i indický astrolog Kushal Kumar, podle kterého by měla vypuknout ještě letos v červnu.

„Letos očekávám hodně globálních katastrof,“ cituje Athose deník Daily Star.

Ostatně novodobý Nostradamus není jediný, kdo by před umělou inteligencí varoval. Před několika dny zveřejnil své varování i vědec Max Tegmark s tím, že se velkým technologickým společnostem daří odvracet pozornost světa od existenčních rizik, které AI pro lidstvo představuje. Tegmark přirovnává rizika AI k nebezpečným jaderným zbraním.

Vlastní rozum

Nicméně v historii se již objevilo několik podobných jasnovidců, avšak je třeba brát na zřetel vlastní rozum. Ať už těmto předpovědím uvěříme nebo ne, faktem zůstává, že lidstvo do jisté míry samo pracuje na svém sebezničení.

Nakonec můžeme jen čekat, co budoucnost přinese. Neměli bychom se však zbytečně znepokojovat a podléhat obavám z předpovědí jasnovidců.

Autor: Milan Polák

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama