NASA byla oslovena Skoty, aby se zapojila do pátrání po Lochnesské příšeře

Legendární Lochnesská příšera již desítky let uchvacuje představivost mnoha lidí po celém světě. Nyní se úsilí o odhalení záhady zintenzivnilo. Středisko Loch Ness oslovilo agenturu NASA s žádostí o pomoc při hledání Lochnesské příšery, informoval web Daily Mail.

Reklama

Pátrání po Lochnesské příšeře pokračuje

Zajímavé tajemství skotského jezera Loch Ness svádí pozornost už přes devadesát let. Fenomén, kterým je Lochnesská příšera, již dlouhou dobu vyvolává představivost masy lidí po celém světě. Nyní se úsilí o odhalení záhady zintenzivnilo spolu s plány na využití pokročilé technologie při pátrání.

Fenomenální zájem o pátrání po monstru v jezeře Loch Ness nabírá na zájmu. Pomoci by mohla NASA.

Středisko Loch Ness, které se nachází ve Skotské vysočině, oslovilo NASA s žádostí o odbornou pomoc při hledání nepolapitelného monstra. „Doufáme, že odborníci z NASA mohou mít nějakou pokročilou zobrazovací technologii pro skenování jezera,“ řekla podle Daily Mail s nadějí Aimee Toddová, mluvčí střediska Loch Ness.

Nadcházející pátrání je plánováno s 90. výročím průkopnické expedice Sira Edwarda Mountaina, která znamenala první organizované povrchové pozorování jezera Loch Ness. Nové pátrání bude probíhat od 30. května do 2. června.

Od inaugurační expedice v roce 1934 bylo v oficiálním registru pozorování Loch Ness Monster zdokumentováno více než 1156 pozorování.

Loch Ness Center se loni spojilo s Loch Ness Exploration (LNE) a zapojilo stovky dobrovolníků, osobně i virtuálně, do komplexního pátrání po legendární Lochnesské příšeře. Úsilí přineslo slibné výsledky, včetně zachycení podvodních zvuků.

Paul Nixon, generální ředitel centra Loch Ness, se zamyslel nad loňským počinem. „Minulý rok jsme upozornili svět na jedno z největších pátrání po Lochnesské příšeře vůbec,“ zdůraznil Nixon.

NASA mlčí

Současná iniciativa zaměstnává dobrovolníky, aby monitorovali hladinu tamního jezera, zda nedošlo k nějakým změnám, zatímco centrum zkoumá možnost získání specializovaného vybavení a technologie od agentury NASA. „Navzdory nadšenému pátrání však NASA na výzvu o pomoc dosud nereagovala,“ píše Daily Mail.

Pro zájemce o pátrání po fenomenálním monstru, kteří se nemohou fyzicky zúčastnit, nabízí středisko Loch Ness na svém webu přístup k online kamerám. Mohou tak pomoci s hledáním monstra na dálku.

I když skepse přetrvává a mnohé historické zprávy se ukázaly jako nepravdivé, lákadlo v podobě setkání s Lochnesskou příšerou rok co rok přitahuje více a více turistů k jezeru Loch Ness.

Autor: Petr Ševčík.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama