Jídlo
Pepřová detektivka aneb Jaký je rozdíl mezi bílým a černým pepřem?
Černý pepř zná snad každý, ale bílý pepř často zůstává opomíjen. Přitom oba druhy pocházejí ze stejné...
Chuť Japonska v každém kousku sushi maki
Maki jsou jedním z nejpopulárnějších a nejznámějších japonských jídel, která si získala srdce gurmánů po celém světě....
Hemoglobin: K čemu je důležitý a jak si udržet v těle optimální hodnoty?
Hemoglobin je nenahraditelný protein v těle, díky kterému naše tělo funguje, jak má. Pravidelné sledování jeho hladiny...
Luxusní guláš jako od mistra kuchaře aneb Vyvarujte se 5 zásadním chybám
Hovězí, vepřový, kuřecí… Guláš má mnoho podob, ale jen jeden je ten pravý. Chcete se vyhnout kulinářskému...
Oblíbená Kinder vajíčka, tak jak je známe, jsou v USA zakázána zákonem
Jan Brož -
Představte si, že byste si nemohli dát Kinder vajíčko jen tak. V USA je to realita! Tato...
Recept na vánočku, která vás dostane
Hledáte ten pravý recept na vánočku? Takový, který se ve vaší rodině bude dědit z generace na...
Jak nepřibrat během Vánoc
Vánoční svátky jsou za rohem a s nimi i bohaté hody plné tradičních dobrot. Od známého "nejez...
Bavorský štrúdl lepší než závin od babičky
Všichni známe klasický jablečný štrúdl – moučník, který provoní každou kuchyni vůní jablek, skořice a rozinek. Tradiční...
Japonská tradiční jídla na vašem talíři — maki Ebi
Ve světě sushi, kde vládnou moderní a kreativní trendy, existuje jedno jídlo, které nese hluboce zakořeněné tradice...
Uvaříme do 20 minut s hlavními ingrediencemi do 30 korun? Je to možné: italské Penne al Baffo
Dnešní uspěchaná doba často přináší otázku, co uvařit k večeři, aniž bychom strávili hodiny v kuchyni. Recept...
Jednoduchý trik, jak uskladnit vlašské ořechy, aby vydržely celou zimu
Vlašské ořechy k nadcházejícímu období neodmyslitelně patří. Při správném uskladnění mohou vydržet celou zimu. Jak je skladovat,...
Vaříme amazonské speciality: Tacacho. Specialita z banánů
Tacacho je pokrm, který na první pohled připomíná naše kulaté knedlíky. Připravuje se ale z banánů. Zahraniční...
Sezóna samosběru prvních českých jahod začíná. Cena se pohybuje do 100 korun za kilo
První české jahody právě dozrávají. Sezóna samosběru tento rok začíná o 14 dnů dříve než v minulých...
Číšník v restauraci často doporučuje, co si dát. Proč? Důvody jsou spíše ekonomické než kulinářské
Existuje jídlo, které si kuchaři a číšníci v restauraci nikdy neobjednávají, avšak hostům jej doporučují. Tato praxe...
Dostali jste chuť na sladký oběd? Udělejte si tradiční palačinky se skořicí
Palačinky jsou známé po celém světě. Vybrala jsem pro vás osvědčený recept, podle kterého dělám palačinky již...
Zdravější granolu k snídani z ovesných vloček a tvarohem zvládnete připravit za pár minut
Domácí granola je skvělá alternativa pro zdravou a rychlou snídani. Můžete ji smíchat s tvarohem, jogurtem nebo...
Recept na zdravou svačinu. Zkuste energetické kuličky z fíků a kešu ořechů
Potřebujete zdravou a chutnou svačinku nebo máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte recept na energetické kuličky ze...
Bleskový dezert: Lotus dortík do skleničky s tvarohem a jahodami
Překvapte svou rodinu rychlým a lahodným dezertem. Recept na dortík do skleničky je tak jednoduchý, že ho...
REKLAMA
REKLAMA[seznam-ads id="4942"]
REKLAMA