Hnůj pro starostu Řeporyjí Pavla Novotného. Před radnici mu aktivisté vysypali jasný vzkaz

Starosta Řeporyjí, Pavel Novotný, prožívá v posledních dnech velmi rušné období. Jeho veřejné vulgární výroky, které se objevily na síti X, vyvolaly velkou kontroverzi a Novotný tak čelí tvrdé kritice z celého Česka. Před radnicí v Řeporyjích se dokonce objevila hromada hnoje, kterou tam vysypali aktivisté.

Reklama

Známý a kontroverzní starosta pražských Řeporyjí, Pavel Novotný (ODS), a tehdejší samozvaný král bulváru čelí rostoucí kritice napříč celou Českou republikou. Důvodem vlny nevole jsou starostovy vulgární, bezcitné a kontroverzní výroky, které se objevily ve veřejném prostoru na sociálních sítích. Jeho výroky jsou zaměřeny například na děti, nemocné, celebrity, politiky a společnost. Starosta často používá vulgární slova a dále například vyjadřuje přání smrti vůči lidem, kteří nesouhlasí s jeho názory.

Novotnému vadí malé děti

V posledních týdnech se Novotný pravděpodobně na sítích přestal kontrolovat. Na síti X (tehdy Twitter) označil děti za malé zmr*dy a to jen proto, že mu v kavárnách vadí malé děti. „Obtěžující malý zm*d nějaké de*ilní ezomatky, co si neumí dítě vychovat. Nesnáším to, když mě v kavárně u snídaně obtěžuje malej Mauglí. Já si myslím, že by děti měly být postaveny mimo společnost, neměly by obtěžovat,“ řekl před několiky týdny Pavel Novotný ve videu, které zveřejnil na síti X.

Novotný zaútočil i na rodinu Slováčka

Muzikant Felix Slováček se počátkem května nechal vyfotografovat s Kateřinou Konečnou, šéfkou komunistů. Jejich fotografie se objevila na sociálních sítích. Starosta Novotný na snímek nereagoval s rozvahou a fotografii sdílel na síti X s komentářem: „Felix byl vždycky deb*l“.

Novotný veřejně označil Slováčka za „deb*la“ a prohlásil, že mu na rok a půl dává klid, protože podle jeho slov mu zemře dcera Anna Julie Slováčková, která aktuálně již podruhé bojuje s rakovinou. „Felix byl vždycky deb*l. Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal Novotný na síti X.

Doslova okamžitě se strhla lavina kritiky napříč celou Českou republikou. Členovi ODS, starostovi Novotnému, se tak začala věnovat všechna online média v Česku ve svých článcích. Reportáž o tom, jak starosta Novotný svým výrokem zasáhl i onkologicky nemocné, si nenechala ujít ani veřejnoprávní Česká televize. Ve své reportáži s titulkem „Pohřbena zaživa“ v pořadu 168 hodin nechala promluvit i onkologicky nemocné.

Po zmíněném tweetu se okamžitě na starostu pražské městské části Řeporyje snesla ostrá vlna kritiky ze všech stran, dokonce i těch politických. Dokonce i Karel Havlíček (ANO) nedávno vystoupil ve Sněmovně s výzvou k premiérovi Petru Fialovi (ODS), aby se distancoval od starosty Řeporyjí, Pavla Novotného z ODS. „Vůbec si neuvědomujete, že je to nebezpečný psychopat,“ prohlásil před několika dny Havlíček, ve svém bezmála třináctiminutovém proslovu.

Z části politické scény zaznívají požadavky, aby byl Novotný za své výroky na sociálních sítích vyloučen z Občanské demokratické strany (ODS).

Pavel Novotný se omluvil

Je nutno podotknout, že starosta Novotný se za svůj necitlivý výrok na adresu nemocné zpěvačky Slováčkové omluvil. Většina uživatelů sociálních sítí však Novotného omluvu nepřijala, neboť podle nich působí arogantně a není myšlena vážně.

„Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do pr*ele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal Novotný na síti X.

Hnůj pro Novotného před radnicí v Řeporyjích

Netrvalo dlouho a na kontroverzní výroky Pavla Novotného směrem k zemědělcům reagovali dokonce i aktivisté, kteří podporují zemědělské protesty. Před městský úřad pražských Řeporyjí totiž vysypali hromadu hnoje.

K této kontroverzní akci se na sociální síti Facebook oficiálně přihlásila iniciativa My zemědělci, která na sítích zveřejnila video s hromadou hnoje. Z hromady hnoje trčely dvě cedule s nápisy: „Máme spolu nevyřízené účty“. Na té druhé je vyobrazen premiér Petr Fiala, ministr zemědělství Marek Výborný a Pavel Novotný.

Aktivisté z iniciativy My zemědělci tak starostovy Novotnému připomínají kontroverzní výroky, kterými zasáhl zemědělce. „Škoda, že se už na lůzu neposílají četníci s bodáky,“ píše se na ceduli.

Aktivisté neopomněli svým počinem v Řeporyjích připomenout poslední kauzu týkající se právě nemocné zpěvačky Aničky Slováčkové. „Dám mu pokoj než mu umře dcera Anička,“ citují aktivisté výrok Novotného na ceduli, která trčela z hromady hnoje v Řeporyjích před radnicí.

Hromada hnoje v Řeporyjích je tak pravděpodobně reakcí aktivistů na kontroverzní vyjádření Novotného z března letošního roku proti zemědělcům. „Petr vám neustoupí milimetr. Škoda, že už se na lůzu neposílají četníci s bodáky. Fňukáte, vyhrožujete a stěžujete si na zneužívání dezoláty. Jste trapní, sebrat zbylé dotace, nechat pracovat trh,“ napsal tehdy ostrým nevybíravým tónem Pavel Novotný na síti X.

Zajímavostí je i to, že hromada hnoje nechává kontroverzního komunálního politika klidným. „Dobré ráno. Teď jsem vstával. Přestupky v dopravě si řeší policie, nepletu-li se,“ napsal Novotný v 10:57 hod. na síti X. „Já tak vstávám každý den,“ reagoval Novotný na dotaz uživatelů sítě X.

„Vypadá to, že jistí lidé usoudili, že jste nejslabší článek a půjdou po vás. A já tomu dodávám: Nejspíš sklidíte, co jste zasel,“ uvedl KubanGC pod Novotného dopolední tweet. Reakce starosty na sebe nenechala dlouho čekat. „Nerozumím, kdo ví, zda se mě to týkalo, já přijel do práce a tady bylo uklizeno. Moc to prožíváte,“ odpověděl na tweet Novotný.

Novotný neodpovídá na dotazy

Ačkoliv si starosta Novotný na sociálních sítích stěžuje, že mu Česká televize nedala žádný prostor k vyjádření ohledně reportáže v pořadu 168 hodin, jak jsme zjistili, Pavel Novotný na žádost NašeTéma o vyjádření se k tématům prozatím nevyjádřil. Redakce již třikrát žádala Novotného o vyjádření.

Nutno podotknout, že v minulosti starosta s redakcí komunikoval, ale v předešlých případech skončila SMS komunikace nezdarem. „Polib si blbe*ku,“ zněla jedna z SMS zpráv od Novotného. „Tebe já si ještě v klidu najdu a popovídáme si,“ reagoval dále řeporyjský starosta na druhou SMS zprávu redakce NašeTéma.

Autor: Petr Ševčík

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama