Jak využít zdravé česnekové slupky v kuchyni

Česnek je pověstný svým intenzivním aroma a chuťovými kvalitami, ale česnekové slupky často končí v koši. Jak česnekové slupky využít a přidat do kuchyně nový rozměr chuti. Česnekové slupky budou skvělým společníkem vašich kulinářských dobrodružství.

Reklama

Česnek je nezbytnou součástí mnoha kuchyní, zejména v Česku, kde se používá k ochucení tradičních jídel. Česnek má mnoho zdravotních výhod, jako je posilování imunity, boj proti infekcím a prevence rakoviny. Ale co jeho slupka? Víte, že i ta je plná živin a může být využita v kuchyni?

Podle některých studií obsahuje slupka česneku vitamíny A a C, antioxidanty a látky s antimikrobiálními a protinádorovými účinky. Místo toho, abyste ji vyhazovali, můžete ji použít k přípravě chutných a zdravých jídel.

Tipy na zpracování česnekových slupek

Pečené slupky česneku: Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Stačí smíchat slupky česneku (nejlépe z bio pěstování) s olivovým olejem a solí a péct je v troubě na 220° C asi 10 minut, dokud nebudou křupavé. Poté je nasekejte a uložte do uzavřené nádoby. Můžete je použít jako koření do polévek, salátů nebo jiných jídel, kterým chcete dodat trochu česnekové chuti.

Vývar ze slupek česneku: Tento vývar je ideální pro následné vaření příloh, jako jsou brambory, rýže nebo těstoviny, protože jim dodá jemnou a nevtíravou chuť česneku. Stačí dát slupky česneku do hrnce s vodou a vařit je asi 15 minut. Poté je sceďte a vývar použijte k vaření. Můžete ho spotřebovat do 4 až 5 dnů nebo ho zamrazit.

Česnekové slupky jsou skvělým způsobem, jak využít všechny části této užitečné plodiny a zároveň obohatit jídlo o zdravé a chutné koření. Vyzkoušejte tyto recepty a uvidíte, že se vám budou líbit.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama