Baba Vanga a její proroctví na rok 2024

Baba Vanga, často označovaná za Nostradama moderní doby, předpověděla pro rok 2024 několik událostí, které by mohly mít zásadní dopad na naši společnost. Soudě podle proroctví Baby Vangy, nebude ani rok 2024 pravděpodobně o moc lepší.

Reklama

Baba Vanga, bulharská mystička, která se proslavila svými údajnými prorockými schopnostmi, předpověděla pro rok 2024 několik událostí. Její předpovědi zahrnují vše od technologických revolucí po možné biologické útoky.

Kdo byla Baba Vanga

Baba Vanga, rodným jménem Vangeliya Pandeva Dimitrova, se narodila 3. října 1911 a zemřela 11. srpna 1996. Byla známá jako bulharská mystička a jasnovidkyně. Od raného dětství byla slepá a většinu svého života strávila v oblasti Rupite v bulharských horách Kozhuh. V pozdních 70. a 80. letech byla široce známá v celé východní Evropě díky svým údajným schopnostem jasnozřivosti a předvídání. Po pádu komunismu zůstala populární.

Předpovědi Vangy, které se staly skutečností

Baba Vanga například předpověděla celkem šest událostí pro rok 2022. Předpověděla, že velká města po celém světě budou zasažena významnými suchy a nedostatkem vody. Také předpověděla, že Austrálii a Asii zasáhnou těžké povodně.

Proroctví Baby Vangy pro rok 2024

Baba Vanga předpověděla několik zásadních událostí pro rok 2024. Zde jsou některé z nich podrobněji:

Změna oběžné dráhy Země

Baba Vanga předpověděla změnu oběžné dráhy Země. Oběžné dráhy těles v solárním systému jsou určeny gravitačními silami a jsou vždy náchylné ke změně. Nicméně, takové změny se obvykle odehrávají velmi postupně, během dlouhých časových období, takže cokoli radikálnějšího by mělo dramatické důsledky pro nás všechny. Můžeme očekávat změny klimatu, zvýšení úrovně radiace a celkový chaos, proti kterému bychom byli bezmocní.

Nasazení biologických zbraní

Jedna z nejvíce znepokojivých předpovědí, které Baba Vanga připisuje, se týká „velké země“, která provede testy biologických zbraní nebo útoky.

Průlom v kvantovém výpočtu

Svět v současnosti prochází revolucí strojového učení, takže je pochopitelné, že generativní technologie AI, jako je ChatGPT, se dostávají do popředí. Méně diskutovaným faktem je, že oblast kvantového výpočtu také pokračuje rychlým tempem. Kvantové počítače jsou schopny řešit problémy mnohem rychleji než tradiční počítače díky aplikaci kvantových mechanických efektů a použití qubitů (kvantových bitů) namísto běžnějších bitů.

Nárůst kybernetických útoků

Baba Vanga varovala před nárůstem kybernetických útoků v roce 2024. Tyto útoky by mohly vést k rozsáhlým narušením a chaosu, což by představovalo vážnou hrozbu pro národní bezpečnost.

Objevy v lékařství

Na pozitivní straně Vanga předpověděla pro rok 2024 objev nové léčby pro dosud neléčitelné nemoci, včetně Alzheimerovy choroby a rakoviny. Objev léčby rakoviny je již podle vědců reálný.

Politické předpovědi Baby Vangy

Podle jejích vizí by se měl Donald Trump opět vrátit do prezidentského úřadu. Setká se však s nepřízní osudu. Trumpa údajně postihne záhadné onemocnění, které způsobí hluchotu a trauma mozku.

Předpovědi o přírodních katastrofách

Baba Vanga viděla katastrofické povětrnostní jevy, způsobené neúprosným vzestupem klimatických změn. Hurikány, tornáda a záplavy způsobí spoušť a zanechají za sebou zkázu.

Zajímavosti o proroctvích Vangy

Baba Vanga zanechala proroctví pro každý rok až do roku 5079. Mnohá z proroctví, která jsou jí připisována, jsou však založena na informacích z druhé ruky, které jsou obtížně ověřitelná. Přesto existují některé aspekty předpovědí Baby Vanga, které jsou široce známé a které dodnes drží své tajemné kouzlo. Je třeba vnímat taková proroctví s rezervou.

Kde jsou uloženy její proroctví

Baba Vanga zanechala velké množství poznámek, které popisují vize, které měla o budoucnosti. Její proroctví jsou odhalovány vždy na přelomu roku, ale vždy existují pochybnosti o tom, které z nich skutečně sama vytvořila, protože nebyly nikdy skutečně ověřeny.

Dodnes se z jistotou nepodařilo zjistit, z jakých poznámek jsou její proroctví čerpány a kde jsou uloženy. Je možné, že jsou uloženy v soukromých archívech nebo muzeích, ale bez dalších podložených informací a zdrojů je to jen spekulace.

Přestože jsou tyto proroctví fascinující a populární, je důležité mít na paměti, že jsou to pouze předpovědi. Budoucnost je logicky nejistá a vždy existuje mnoho možných variant. Bez ohledu na to, co nám přinese rok 2024, je důležité, abychom byli připraveni na všechny možnosti.

Zdroj: Wikipedie, The SUN

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama