Kouzelný plášť zesnulé Ivety Bartošové ožije pod taktovkou jejího bývalého choreografa

Ikonický bílý plášť, který zpěvačka Iveta Bartošová nosila během svých nezapomenutelných koncertů, opět ožívá. Pod vedením jejího bývalého choreografa Theodora Hoidekra bude znovu zářit na scéně.

Reklama

Vzpomínka na hvězdu českého popu Ivetu Bartošovou (†48) znovu ožívá! Není to jen prostřednictvím jejích hitů, ale i díky ikonickému bílému plášti, který nosila během svého koncertního turné v roce 2010. Tento kouzelný plášť, který se stal neodmyslitelnou součástí jejího velkolepého vystoupení, bude nyní znovu zářit na scéně pod taktovkou jejího bývalého choreografa Theodora Hoidekra (43).

Iveta, která byla známá nejen svými písněmi, ale i skandály, tehdy svým fanouškům předvedla něco, co doslova vyráželo dech. V temné místnosti se zjevila zcela neočekávaně, oblečená v zářivém bílém plášti. Připomínala tak scénu z pohádky, která diváky tehdy natolik uchvátila, že se stala jedním z vrcholných momentů její kariéry.

Za tímto kouzlem stál právě Theodor Hoidekr, její tehdejší tanečník a choreograf, který zároveň vede slavné Černé divadlo HILT. „Iveta tehdy viděla mé předchozí show s černým divadlem a hned měla jasno. Chtěla, abych podobnou show vytvořil i pro ni,“ vzpomíná Theodor s úsměvem.

Přiznává, že měl zprvu obavy, zda tento náročný vizuální efekt bude možné zkombinovat s živým vystoupením tak známé zpěvačky, jako byla Iveta Bartošová. Ale společně se svými kolegy z Černého divadla HILT nakonec dokázali vytvořit scénu, která se navždy zapsala do historie českého showbyznysu.

Kouzelný plášť Bartošové ožívá

Zajímavostí je, že kouzelný plášť nezůstal jen u Ivety. Po jejím odchodu ze scény i z tohoto světa pokračoval v pohádkové cestě dál. Theodor ho půjčil herečce Haně Šámalové (42), která plášť oblékla ve svůj svatební den. „Nejprve jsem trochu váhal, ale nakonec jsem usoudil, že je to krásné gesto a dovolil jsem to,“ říká choreograf. Hana, která v minulosti vystupovala v Ivetině koncertní show, si na tento okamžik dodnes s dojetím vzpomíná.

Plášť se postupně stal součástí i jiných projektů Černého divadla HILT. V roce 2018 se objevil na prestižních World Theatre Olympics v Indii, kde vzbudil velký zájem, a také zazářil ve vyprodaném Teatro Nacional v Guatemale, kde jej před dvěma tisíci diváky oblékla tanečnice Adéla Doskočilová (43). „Tančím v tomto plášti již léta a pokaždé cítím, jako by na jevišti s námi byla i Iveta,“ sdílí Adéla své pocity.

Tanečnice Adéla Doskočilová v bílém plášti Ivety Bartošové
Tanečnice Adéla Doskočilová v bílém plášti Ivety Bartošové. | Foto: Černé divadlo HILT

Nyní však plášť čeká další etapu jeho pohádkové cesty. V říjnu bude totiž součástí nové show „Images of Love“, kde se o něj tanečnice Adéla bude muset podělit s mladší kolegyní, Nikolou Petráňovou (21). „Vyprávěl jsem Nikole celý příběh toho pláště a byla velmi dojatá. Je poctěná, že může hrát v kostýmu, který nosila taková legenda, jako byla Iveta Bartošová,“ říká Hoidekr.

Theodorův umělecký svět přináší nejen nostalgii, ale i dávku humoru. Jeho kolegyně a spoluředitelka Černého divadla HILT, drobná herečka Štěpánka Pencová (42), která měří pouhých 130 cm, na adresu pláště žertovala: „Nejprve jsem mohla žárlit na Ivetu, že si naše Theodora tehdy půjčila, a teď si ani její plášť nevyzkouším, protože bych ho tahala po zemi!“ smála se při představě, jak by v plášti téměř zmizela.

Magický plášť, který kdysi zdobil koncertní show Ivety Bartošové, tedy nadále pokračuje v cestě po pódích. Připomíná nejen umělecké vrcholy jedné z nejslavnějších zpěvaček české historie, ale i to, jak umění dokáže žít dál, i když jeho hlavní protagonisté už nejsou mezi námi.

Autorský text: Eva Klein

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama