Slonice na útěku z cirkusu se promenádovala ulicemi amerického městečka

Obyvatele městečka Butte v americkém státě Montana tento týden překvapila kuriózní podívaná. Na rušné silnici a později kolem kasina se promenádovala slonice. Podle listu The Washington Post utekla z cirkusu.

Reklama

kuriózní videa se slonicí na útěku kolují na sociálních sítích. „Je na nich vidět, jak se slonice proplétá mezi vozidly a později za ní běží ošetřovatel,“ komentovala video dokonce i ČTK.

Na jednom z videí je slyšet, jak překvapená obyvatelka Montany Brittany McGinnisová říká, že po silnici kráčí slon. „Panebože,“ dodává se smíchem McGinnisová. „Tohle se může stát jen v Butte, utekl cirkusový slon,“ komentovala slonici její spolucestující.

Podle stanice NBC Montana se slonice během svého útěku také někomu vykálela na trávník.

Tamní média informovala, že slonice utekla z cirkusu Jordan World, který podle svých webových stránek pořádal v úterý ve městě představení.

Bill Melvin z tamního kulturního centra řekl televizi KXLF, že cirkusová slonice utekla ve chvíli, kdy ji ošetřovatelé umývali. Slonice se měla údajně vylekat rány, kterou způsobilo projíždějící nákladní auto.

„Podle Melvina však nešlo o až tak dramatický incident, jak to na první pohled vypadá, a slonici se podařilo bezpečně odchytit,“ uvedla ČTK.

Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Útěk slonice skončil asi po 20 minutách.

Organizace na ochranu zvířat PETA podala úřadům stížnost na cirkus. Podle informací ČTK za to, že údajně selhal při ochraně slonice a ohrozil veřejnost. Organizce zároveň vyzvala lidi, aby nechodili na cirkusová představení, kde jsou sloni nuceni vystupovat.

Autor: Petr Ševčík, ČTK

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama