Pavel Novotný může opět řídit. Řidičák mi vrátili už popáté, do ruky mi nepatří, přiznává starosta

Pavel Novotný je opět za volantem! Kontroverzní starosta Řeporyjí se na síti X pochlubil, že mu už popáté vrátili řidičák, i když sám přiznává, že do jeho rukou rozhodně nepatří. Jak dlouho mu tentokrát vydrží?

Reklama

Pavel Novotný má opět řidičák

Pavel Novotný (ODS), kontroverzní starosta pražských Řeporyjí, opět rozvířil mediální scénu. Nedávno na svém profilu na sociální síti X (dříve Twitter) oznámil, že mu byl pošesté vydán a popáté vrácen řidičský průkaz. A jak sám přiznává, nemá ho ani mít! „Byl mi pošesté vydán, popáté vrácen řidičák. Nepatří mi do ruky. Vím to. Ani nemám co slibovat,“ napsal na síti X.

Novotného komplikovaný vztah s řídičským oprávněním sahá až do roku 2007, kdy se po několika pivech v jedné nejmenované pražské restauraci rozhodl sednout za volant auta zaparkovaného na zákazu zastavení. A aby toho nebylo málo, pod vlivem alkoholu mířil rovnou na fotbalový zápas Slavie. „S tím si starosti nedělám, já hlavně chci, aby vyhrála Slávka,“ svěřil se tehdy bulvárnímu deníku Aha!. Nedodržování dopravních předpisů pro něj už tehdy zjevně nebylo žádným problémem.

Pirátská jízda přes 300 km/h

Další z jeho „pirátských úspěchů“ za volantem přišel v roce 2012, kdy se po dálnici D5 proháněl rychlostí 313 km/h! Nedlouho poté to pirátsky řezal na obchvatu Náchoda 200 km/h na devadesátce. A jak sám později popsal, nešlo o nijak klidnou jízdu. „Šrája vedle mě na sedačce balil brko a všiml si, že se potřetí za námi na horizontu objevilo auto,“ popsal s lehkostí sobě vlastní na sociálních sítích situaci, kdy ho zřejmě marně pronásledovala policie.

Další šokující moment přišel v roce 2015, kdy při propagaci kuchařky Láďy Hrušky způsobil nehodu na náměstí ve Velké Bíteši. Karavan, který zaparkoval v zákazu vjezdu, sjel z mírného svahu, přejel náměstí a na chodníku srazil chodkyni. „Měla jsem zlomené všechny prsty na noze, rozbité koleno, tři týdny jsem byla v nemocnici,“ popsala podle Žďárského deníku žena u soudu, kde byl Novotný souzen. Přesto i tehdy Novotný působil, jako by si z celé situace mnoho nedělal.

Někdy v říjnu roku 2018 opět v podmínce řídil bez řidičského průkazu. „Nebylo mi, lapenému, do zpěvu. Nakonec jsem si ale řekl, že mě nezavřou, veřejně jsem se přiznal a šacoval to na 90 tisíc pokutu a 3 roky zákaz řízení,“ pochlubil se tehdy pirát silnic na sítích.

Řidičák, ale na jak dlouho?

Ačkoliv samozvaný král bulváru Novotný sám otevřeně přiznává, že na silnicích není žádný andílek, jeho vztah s řidičákem zůstává více než turbulentní. V roce 2019 dokonce uvedl na pravou míru, jak to s „papíry“ má. „14 zápisů v kartě řidiče. Nikdy alkohol nebo drogy. Jezdím jako prase, bezohledně, debil, co má rád svižnou jízdu,“ napsal Novotný na Facebooku.

V minulosti už pětkrát o řidičák přišel, jen asi proto, aby mohl po Řeporyjích jezdit na kole. Tentokrát to ale přece možná vypadá, že Novotný ví, že by mohl svůj řidičský styl přehodnotit. „Jde o to nezabít se a nikomu neublížit, než mi ho zase seberou,“ prohlásil starosta Pavel Novotný a nechybělo ani lehce narcistické přiznání: „Sluší mi to (za volantem, pozn. red.)“.

Bude to naposledy?

Pavel Novotný, který se pyšní nejen tím, že býval skvělý bulvární novinář, ale i svou prací v roli starosty Řeporyjí, je opět v roli krále, tedy spíše za volantem. Je ale otázkou, na jak dlouho mu tentokrát jeho „papíry“ vydrží. Zákazy řízení mu nejsou cizí, a tak je na místě si položit otázku – kdy přijde o řidičák znovu?

Doufejme, že tentokrát se vyhne vážnějším problémům a především, že svými pirátskými kousky nikomu neublíží.

Koneckonců, jak to bývá u Pavla Novotného zvykem, určitě nás v budoucnu čekají další zábavné, kontroverzní a šokující momenty. Že by se ale polepšil a začal brát život vážně? Uvidíme.

Autorský text: Eva Klein

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama