Jiří Kajínek po 24 letech prozradil, kdo mu pomohl s útěkem z Mírova

Po 24 letech od svého legendárního útěku z věznice Mírov se vrah Jiří Kajínek rozhodl odhalit pravdu. V podcastu Zločiny bez cenzury poprvé prozradil jméno osoby, která mu pomohla uprchnout z Mírova.

Reklama

Jiří Kajínek v autentickém podcastu Zločiny bez cenzury na platformě Herohero otevřeně hovořil o ženě, která hrála klíčovou roli v jeho útěku z Mírova. V novém podcastu plánuje odhalovat nejtemnější stránky českého podsvětí.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jiří Kajínek (@kajinek_official)

„Nikdy jsem o tom nechtěl mluvit, ale dnes už je to promlčené,“ řekl Kajínek.

Tou klíčovou ženou byla Marie Černá, manželka Ludvíka Černého, vraha z kauzy Orlické vraždy. „Byla to Marie Černá,“ odtajnil. Právě ona riskovala všechno – čekala na něj v autě poblíž věznice, aby ho vyzvedla a pomohla mu překonat cestu z Mírova až do Prahy.

„Byla to odvaha. Neznala mě, ale pomohla mi kvůli svému manželovi, Ludvíku Černému, kterému jsem dřív nabízel, že může utéct se mnou. Odmítl, ale já jsem mu tehdy slíbil, že pro něj něco zásadního udělám,“ řekl Kajínek v novém podcastu Zločiny bez cenzury.

Útěk z Mírova nebyl jen dílem náhody. Kajínek si ho prezicně naplánoval. S pomocí lana, které si sám vyrobil, zdolal vysoké hradby hradu Mírov a vydal se z kopce pod věznici. Tam ho na smluveném místě ve vozidle očekávala Marie Černá, manželka vraha z Orlických vražd. Společně se pak vydali směrem do Prahy. Celý útěk byl tak precizně naplánovaný, že i přes policejní kontroly a zátarasy se Kajínkovi podařilo dojet až do bytu Černé.

„Marie byla naprosto klidná. Když jsme narazili na policejní zátarasy, zastavila. Vystoupil jsem a obešel jsem to lesem. Ona projela. Pak na mě zase počkala. Takhle jsme se dostali do Prahy,“ popsal dramatický útěk Kajínek. Celé roky se spekulovalo o různých verzích útěku, ale až nyní, bezmála po 24 letech se rozhodl promluvit.

V metropoli se hledaný Jiří Kajínek ukrýval v bytě Černé, což tehdy v médiích vyvolalo mnoho domněnek, včetně spekulací o jejich údajném intimním vztahu, které Černá vždy popírala. „Manželka pětinásobného vraha a dvojnásobný vrah pod jednou střechou,“ zněly například titulky v médiích. I přes obrovskou mediální pozornost, kterou odsouzený hledaný vrah vzbudil, si oba žili relativně běžný život. Nakonec jej v bytě u Marie Černé zatkla zásahová jednotka.

Jak dnes žije manželka doživotně odsouzeného vraha Ludvíka Černého (Černý si jméno změnil, pozn. red.)? Stále na něj čeká, až bude propuštěn na svobodu. O podmínečné propuštění již bezúspěšně žádal.

Autor: Eva Klein

K TÉMATU: Jiří Kajínek před Klímou sundal masku a odhalil své pravé já

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama