Baba Vanga předpověděla pro rok 2024 třetí světovou válku, tvrdí Daily Mail

V letošním roce by se měla naplnit další z mrazivých předpovědí prorokyně Baby Vangy. Předpověděla třetí světovou válku a mnoho dalších hrůzných událostí, uvádí Daily Mail.

Reklama

Bulharka Baba Vanga, původním jménem Vangelia Pandeva Dimitrova-Gušterova, proslula jako slepá věštkyně. Celý život tvrdila, že ji Bůh poctil darem vidět do budoucnosti, když ve 12 letech oslepla. A přestože je více než 27 let po smrti, její předpovědi námi stále rezonují, neboť se některé z nich až děsivě vyplnily. Její predikce sahají až do roku 5079, kdy by měl svět údajně zaniknout.

Baba Vanga
Socha baby Vangy (Rupite 2016). | Foto: Bibavv | Licence: CC BY-SA 4.0 | Zdroj: Wikimedia Commons

Ani rok 2024 nezůstane podle Baby Vangy poklidný. Síly, které se už dávno daly do pohybu, přivolají události, které nepřinesou hezké časy. „Podle Baby Vangy, která je označována za Nostradama Balkánu, by měla přijít třetí světová válka,“ uvádí Daily Mail.

Podle Baby Vangy nejprve nastane řada temných událostí, které by měly rovněž zahrnovat teroristické útoky v Evropě a jedna ze světových supervelmocí by mohla zneužít biologické zbraně. V souvislosti s vývojem událostí mezi Izraelem a Íránem se mnozí obávají, že by se tato předpověď mohla reálně naplnit.

Jak podotýká chorvatský web Večernij list, většina íránských dronů a raket byla sestřelena dříve, než zasáhly své cíle. Situace nicméně zůstává napjatá a dále nejistá. Napříč sociálními sítěmi se šíří bujné diskuze o přibližující se globální válce. Světoví lídři tak zůstávají v pozoru.

Nejen Vanga, ale i Nostradamus

Baba Vanga není jediná, která předpověděla události pro rok 2024. Athos Salomé, „žijící“ Nostradamus, varoval před tím, že letošní rok bude rokem „nové kapitoly v historii lidstva“. „Podle Salomého nastanou v roce 2024 tři dny temnoty,“ informuje Niamh Kirk pro Mirror.

Předpovědi, které se naplnily

Mnozí uvažují nad tím, nakolik jejím předpovědím věřit. Spousta těchto predikcí se přece jen naplnila a mnohdy se jednalo o události, které ovlivnily různé velmoci nebo životy lidí napříč celým světem. Web Daily Mail uvedl několik nejznámějších.

Atentát na Indiru Gándhíovou

Indira Gándhíová od 60. let působila jako třetí premiérka Indie. V roce 1984 však byla zavražděna. Baba Vanga v roce 1969 prohlásila, že oranžovo-žluté šaty budou znamenat její konec. A opravdu to tak bylo. Když byla zastřelena, měla na sobě šaty v těchto barvách.

Rusko a jeho přetrvávající moc

V roce 1979 měla prohlásit, že Rusko ovládne svět, přičemž se Vladimir Putin stane „pánem světa“. „Všechno rozmrzne jako led, jen jedno zůstane nedotčené – Vladimirova sláva, sláva Ruska. Všichni budou odstraněni z cesty. Putin nejen přetrvá, ale stane se také pánem světa,“ měla říci Baba Vanga během rozhovoru se spisovatelem Valentinem Sidorovem.

Katastrofa v Černobylu

V předvídání temných událostí byla Vanga patrně přeborník, jelikož poukázala na jadernou katastrofu elektrárny v Černobylu, k níž došlo v roce 1986.

Teroristický útok 11. září

Jednou z nejděsivějších předpovědí byl nepochybně útok na Světové obchodní centrum z 11. září. Už v roce 1989 měla říci: „Američtí bratři padnou poté, co je napadnou oceloví ptáci. Vlci budou výt v křoví a bude tryskat nevinná krev.“ Letadla unesená teroristy zabila téměř 3 tisíce lidí.

Předpověděla vlastní smrt

Bulharská jasnovidka si byla vědoma, kdy přijde i její smrti. Uvedla, že nastane 11. srpna 1996, když jí bude 85 let. Předpověď se stala skutečností. Zemřela na rakovinu prsu.

Smrt princezny Diany

Do svých věšteb mnohokrát zahrnula i osudy známých osobností. Údajně měla správně předpovědět datum smrti princezny Diany, tedy 31. srpna 1997.

Katastrofa ponorky Kursk

Mezi jejími predikcemi se rovněž objevil osud ponorky Kursk. Její potopení nastalo důsledkem výbuchu na palubě a byla to jedna z největších námořních katastrof Ruska.

Tsunami v roce 2004

Ve spojitosti s Babou Vangou se často mluví o ničivém tsunami v roce 2004, které zasáhlo Indonésii, Srí Lanku, Indii, Thajsko a další země, přičemž zemřelo více než 230 tisíc lidí.

Přebírání moci v USA

I když se předpovědi týkající se Spojených států amerických naplnily prozatím jen částečně, silně poukazují na skutečné dění. Baba Vanga uvedla, že 44. prezident USA, kterým byl Barack Obama, bude prvním černochem v úřadě, ale zároveň také úplně posledním. Rovněž podotkla, že jeho nástupce bude čelit velké krizi, která by mohla zemi srazit. Odkazuje se na problémy, kterým Donald Trump čelil.

Pandemie koronaviru

Už v roce 1966 Baba Vanga varovala před pandemií, která nás postihne. Odkazovala na Covid-19, přičemž údajně vydala varování, že „korona bude všude kolem nás“.

Ruská invaze na Ukrajinu

Má se rovněž za to, že správně předpověděla i ruskou invazi na Ukrajinu. Jak bylo již řečeno, věřila, že Putin se před ničím nezastaví a bude chtít rozšiřovat moc Ruska.

Podle webu chi-nese Baba Vanga nepředpovídá ukončení bojů ani do roku 2025. Naopak varuje před možným rozšířením konfliktu jak v Evropě, tak i na Blízkém východě.

Vlastní rozum

Podobných jasnovidců se již v historii objevilo několik, ale je třeba brát na zřetel vlastní rozum. Ať už takovým predikcím věříme, nebo ne, faktem zůstává, že lidstvo do jisté míry samo pracuje na vlastní sebedestrukci.

Nakonec můžeme jen čekat, co budoucnost přinese, neměli bychom se však zbytečně znepokojovat a podléhat obavám.  Vše může bý defacto úplně jinak.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama