Šperky, které dovedou váš svatební den k dokonalosti

Svatba je nejen jedním z nejdůležitějších okamžiků v životě, ale také oslavou lásky, závazku a spojení dvou lidí.

Reklama

Tento výjimečný den je završením pečlivých příprav, kdy každý detail – od výběru šatů, květin, místa konání až po výběr šperků – hraje klíčovou roli. Nejčastějšími svatebními šperky, které nevěstu doprovází k oltáři, jsou kromě symbolických zásnubních a snubních prstenů například náušnice, náhrdelníky nebo náramky. Jak ale vybrat ty, které dokonale vystihují váš vztah s partnerem a zároveň jsou trendy? Pojďte se s námi seznámit se svatebními šperky, které dovedou váš den k dokonalosti.

Zásnubní prsteny jako začátek společné cesty

Zásnubní prsten představuje příslib společné budoucnosti a je tak prvním krokem na cestě k manželství. Tradičně je osazený diamantem, který díky své tvrdosti a brilanci symbolizuje věčnost a nezlomnou lásku.

Diamanty jsou sice věčnou klasikou, ale moderní páry často hledají něco jedinečného, co lépe vyjádří jejich individualitu. Proto se jich stále více rozhoduje pro zásnubní prsteny s jinými kameny. Modré drahokamy, jako je safír nebo topaz, jsou v poslední době velmi oblíbené. Safíry představují moudrost a věrnost, topaz naopak klid a vyrovnanost. To jsou vlastnosti, po kterých každý v manželství touží a díky této symbolice dostávají zásnubní prsteny hlubší význam.

Zásnubní prsteny však nejsou jen o výběru kamene. Důležitá je i volba kovu. Zatímco zlato, ať už žluté, bílé nebo růžové, je stále nejoblíbenější volbou, mnoho moderních párů se rozhoduje pro platinu, která je odolnější a její lesk vydrží po celý život.

Ať už se rozhodnete pro klasický diamant nebo modrý drahokam, váš zásnubní prsten bude vždy unikátním výrazem lásky, která vás spojuje.

Zásnubní a snubní sady: Harmonie v detailu

Zásnubní i snubní prsteny jsou pro ženu jedny z nejdůležitějších šperků. Bohužel se po svatbě často stává, že zásnubní prsten skončí zpátky v krabičce a ustoupí snubnímu prstenu. To je však velká škoda. Oba prsteny lze totiž pohodlně nosit na stejném prstu. Tato praktická a elegantní možnost si proto získává stále větší oblibu a čím dál více žen si vybírá oba prsteny společně. Díky tomu k sobě prsteny dokonale ladí a navzájem se doplňují.

Svatební šperky
Zdroj: Klenota.cz

Jak ale spojit k sobě dva prsteny tak, aby to vizuálně fungovalo? Najděte sjednocující prvek. Tím může být stejná povrchová úprava, tvar obroučky nebo diamantové zdobení. Jestli se vám líbí kombinace barev zlata, směle do toho, ale dbejte na to, aby byla tloušťka obroučky stejně velká.

Inspirujte se například v českém ateliéru KLENOTA, kde vytvořili speciální sady zásnubních a snubních prstýnků, které spolu perfektně ladí a zároveň odpovídají současným trendům.

Diamanty, perly a „něco modrého“

Na svatbě však nezazáří jenom snubní prsteny novomanželů. Svatební doplňky nevěsty jsou spojené s různými tradicemi či hodnotami a mohou nést krásné vzpomínky ještě dlouho po svatbě. Také by měly správně podtrhnout celkový vzhled nevěsty.

Svatební doplňky nevěsty
Zdroj: Klenota

Diamanty

Diamanty jsou věčnou klasikou, která sluší snad každé nevěstě. Díky své mimořádné tvrdosti, která je bezkonkurenčně nejvyšší ze všech přírodních materiálů, jsou často považovány za symbol věčné lásky. Zároveň jsou nesmírně univerzální a dají se snadno kombinovat s různými kovy a dalšími drahokamy. Diamanty jsou nejen krásné, ale také velmi hodnotné. Jejich cena postupem času neustále stoupá, a tak se mohou stát rodinným pokladem, který se bude předávat z generace na generaci.

Perly

Perly, jakožto jedny z nejstarších „drahokamů“ známých člověku, mají dlouhou a fascinující historii. Od starověkých civilizací, jako byly Egypťané a Římané, po tradiční čínskou kulturu, perly byly vždy ceněny pro svou výjimečnou krásu a vzácnost. V historii byly často spojovány s bohy a králi, což z nich činilo symbol čistoty, moudrosti a krásy.

Svatební šperky
Zdroj: Klenota.cz

Existuje několik typů perel a každá z nich má své unikátní charakteristiky:

  • Akoya perly jsou známé pro svůj brilantní lesk a kulatý tvar. Jsou velmi elegantní a tradičně se používají v klasických svatebních špercích.
  • Tahitské perly jsou ceněny pro svůj tmavší odstín a fascinující barvy od šedé přes zelenou až po modrou. Jsou ideální pro nevěsty, které chtějí přidat do svého vzhledu nádech exotiky a originality.
  • Perly jižního Pacifiku jsou největší a nejvzácnější ze všech typů perel a pyšní se nádherným leskem. Jsou to skutečné klenoty.

Perly jsou vždy skvělou volbou, ať už zvolíte jakýkoliv typ. Díky své eleganci a sofistikovanosti se dokonale hodí k jakémukoliv stylu svatebních šatů. Zároveň jsou velmi nadčasové, a tak vám mohou dělat radost prakticky navěky.

Modré drahokamy

Podle tradice by nevěsta měla mít na sobě něco modrého, a co by mohlo být lepší než modrý drahokam? Safíry, topazy či akvamaríny mohou přidat výrazný barevný prvek do jinak bílého nebo neutrálního svatebního outfitu. Modré drahokamy nejenže splňují tradici, ale zároveň symbolizují věrnost a stabilitu v manželství.

Modré drahokami
Zdroj: Klenota.cz

Letošní trendy ve svatebních špercích

Módní trendy se neustále mění a vyvíjí a rok 2024 není výjimkou. S novými technologiemi, materiály a styly, které se objevují každý den, může být těžké držet krok. Pojďme se společně podívat na šperky, které se v letošní svatební sezóně derou na první příčky.

Zářivé barvy

Tmavé safíry, ohnivé rubíny a zlatavé topazy – tento rok se trendy posunuly k odvážným barevným kamenům. Pokud chcete, aby vaše šperky skutečně zazářily, nebojte se sáhnout po exotických kamech nebo výrazných barvách, které dodají vašim svatebním šatům dynamiku a wow efekt.

Personalizace

Každý šperk může skrývat osobní tajemství, které čeká na to, aby se odhalilo. Můžete mít náhrdelníky s vaším monogramem, nechat vytvořit šperk, který obsahuje vaše oblíbené drahokamy, anebo zdědíte šperky, které měla na svatbě vaše maminka. Představte si klenoty, které jsou skutečně vaše – plné historie, emocí a lásky.

Neobvyklé tvary

Pokud jde o tvary, pravidla jsou jasná: žádná pravidla! Letošní rok je o neobvyklých a inovativních tvarech, které rozbíjí konvence. Zvolte třeba asymetrické náušnice, geometrické vzory či abstraktní designy. Určitě  budete středem pozornosti.

Ekologické šperky

Ekologie se v dnešní době stává velkým tématem a součástí našich životů. Také mnoho nevěst se rozhoduje pro šperky, které jsou nejen krásné, ale také etické. Klade se důraz na recyklované materiály, fair trade kameny nebo udržitelné výrobní procesy. Pokud si vyberete šperky, které podporují ekologii a etické normy, přispějete nejen ke krásnějšímu svatebnímu dni, ale i světa kolem vás.

Ekologické šperky
Zdroj: Klenota.cz

Méně je více

Jemné a minimalistické šperky, jako jsou drobné diamantové náušnice nebo hladké zlaté prsteny jsou ideální pro nevěsty, které chtějí vsadit na nenápadnou krásu a elegantní jednoduchost, která vynikne i po letech při pohledu na svatební fotografie.

Správně vybrané šperky nejen dokonale doplní váš vzhled, ale také vám dodají sebevědomí a pocit jedinečnosti. Ať už se rozhodnete pro klasiku v podobě diamantů, eleganci perel, budete zářit barvami nebo se budete držet tradice s modrými drahokamy, pamatujte, že nejdůležitější je, abyste se cítila ve svých špercích pohodlně a sama sebou. S takovým výběrem budete nejen nádhernou nevěstou, ale také okouzlující ženou, která září láskou a štěstím.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama