REKLAMA

Hasiči v Mostě předali vyhořelou restauraci majiteli. Na místě hlídkují strážníci

Trosky restaurace U Kojota v Mostě, kde v sobotu večer zemřelo při požáru 6 lidí, hasiči v neděli večer předali majiteli. Na místě tragédie nadále hlídkují strážníci. Dnes by měl majitel vyhořelou restauraci zabezpečit.

REKLAMA

V Mostě v neděli ve večerních hodinách skončil zásah hasičů u vyhořelé restaurace U Kojota, kde v sobotu po 23. hodině zemřelo šest lidí.

Hasiči v neděli ve večerních hodinách strhli zbytek zastřešené předzahrádky a protokolárně předali objekt majiteli. Na místě nadále hlídkují strážníci městské policie.

Identifikace obětí

Totožnost obětí se podle zjištění serveru iRozhlas.cz ještě policii nepodařilo identifikovat. Kriminalisté k tomuto úkolu nasadili speciální tým DVI (Disaster Victim Identification, pozn. red.), který se specializuje na identifikaci obětí hromadných neštěstí.

REKLAMA

Sedm zraněných zůstává v péči lékařů. Pět z nich je v popáleninovém centru v Praze, tři ve vážném a dva v kritickém stavu. Další dva zranění jsou v mostecké a ústecké nemocnici, jejich stav je stabilizovaný.

Vyšetřování příčin požáru

Hasiči a kriminalisté nadále vyšetřují příčinu požáru. Podle předběžných odhadů se plameny rozšířily od plynového ohřívače na předzahrádce. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na sociální síti X oznámil, že v restauraci došlo k výbuchu propanbutanové lahve.

Hejtman Ústeckého kraje Richard Brabec (ANO) uvedl, že kraj nechá prověřit umístění plynových ohřívačů v podobných zařízeních.

Svědectví a pietní místo

Mostecký policejní mluvčí Václav Krieger uvedl, že se policistům přihlásilo několik lidí, kteří z restaurace odešli ještě před požárem. Jejich svědectví kriminalisté prověřují. Na protější straně ulice lidé zapálili svíčky na památku obětí.

Na mosteckém magistrátu vlaje černá vlajka
Na mosteckém magistrátu vlaje černá vlajka. | Foto: Filip Lipiner | Zdroj: Město Most

Na mosteckém magistrátu od neděle vlaje černá vlajka, město tak vyjadřuje upřímnou soustrast pozůstalým. „Noční požár restaurace v Mostě si vyžádal 6 obětí, další jsou zraněni. Mysleme na ty, které zasáhla tato tragická událost a vyjádřeme jim tichou vzpomínku,“ uvedl na Instagramu primátor Mostu Marek Hrvol (ProMOST).

REKLAMA

Restaurace U Kojota byla v Mostě oblíbeným podnikem s dlouholetou tradicí. Nabízela klasickou českou kuchyni a denní menu za rozumné ceny. „Neměnící se, nestárnoucí klasika, kam se člověk rád vrací,“ napsal jeden z hostů v recenzi na Mapy.cz. Restaurace byla vyhledávaná i pro pořádání různých oslav a večírků. Nabízela výhodné polední menu s polévkou do 190 korun.

Diskuze Vstoupit do diskuze
REKLAMA
REKLAMA

NEJNOVĚJŠÍ ZPRÁVY

Krevní sraženiny pod lupou: Co je způsobuje, jak je léčit a...

Krevní sraženiny neboli trombózy, pomáhají tělu zastavit krvácení. Pokud se tedy tvoří tam, kde jsou žádoucí. V...

Žákyně vyskočila z budovy školy v Čelechovicích na Hané. Podle matky...

Pokus o sebevraždu žákyně otřásla v pondělí dopoledne Základní školou v Čelechovicích na Hané na Prostějovsku. Žákyně...

Trendy v pánských a dámských hodinkách na rok 2025: Co bude...

Hodinky jsou nejen praktickým doplňkem, ale také vyjádřením osobního stylu. Rok 2025 přináší do světa pánských i...

Policie identifikovala všechny oběti požáru restaurace U Kojota

Po sobotním požáru restaurace U Kojota v Mostě potvrdila genetická expertíza totožnost všech šesti obětí. Jedná se...

Proč je CNG stále skvělou volbou pro firemní flotily i běžné...

Elektromobilita, elektromobilita, elektromobilita. Skoro to vypadá, jako by jiné alternativy v automobilovém světě ani neexistovaly. Ale ony...

Mrazy elektromobilu nesedí? Ale kdeže! S trochou rozumu a pár tipy...

Mrazy a elektromobil? Pro mnohé strašák. Jenže praxe ukazuje, že s trochou rozumu a pár fígly se...

Tajemství modřin po odběru krve: Proč se objevují pod kůží?

Jestli vám někdy brali krev, s modřinami v místě vpichu jste se možná už setkali. Ačkoli se...

Pepřová detektivka aneb Jaký je rozdíl mezi bílým a černým pepřem?

Černý pepř zná snad každý, ale bílý pepř často zůstává opomíjen. Přitom oba druhy pocházejí ze stejné...
REKLAMA

VÝBĚR ČLÁNKŮ

REKLAMA