Jak vybrat proteinový doplněk pro diabetiky?

Výběr správného proteinového doplňku pro diabetiky zahrnuje pečlivé zvážení typu proteinu, zásadní zde je obsah cukru a sacharidů, glykemický index a složení produktu. Vybírejte také s ohledem na to, čeho chcete pomocí proteinových doplňků stravy dosáhnout. Před užíváním je vhodné se poradit s odborníkem na výživu nebo lékařem, aby bylo zajištěno, že doplněk není pro vaše zdraví rizikový.

Reklama

Stavební kámen

Protein složený z aminokyselin je jednou ze základních složek všech živých organismů. Proteiny neboli bílkoviny jsou klíčové pro různé biologické procesy a hrají nezastupitelnou roli v tělesných funkcích. Kolagen a keratin jsou základem pro zdravou strukturu tkání jako kůže, vlasy a nehty. Některé proteiny, například inzulin, fungují jako hormony a regulují metabolické procesy. Hemoglobin, protein v červených krvinkách, přenáší kyslík z plic do těla. Proteiny aktin a myosin jsou klíčové pro svalovou kontrakci a pohyb. Proteiny získané z potravin bohatých na bílkoviny někdy nemusí stačit a je pak dobré sáhnout po doplňku stravy.

Syrovátkový protein

Pokud nejste vegan nebo vegetarián, a nemáte intoleranci na laktózu, sáhněte určitě po syrovátkovém proteinu! Jde o vynikající doplněk pro podporu svalové regenerace, růstu svalové hmoty a zlepšení celkového příjmu bílkovin. Rychle se vstřebává, což ho činí ideálním po tréninku pro rychlou regeneraci svalů. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, včetně vysokého množství leucinu, který je klíčový pro syntézu svalových bílkovin. Obsahuje také imunoglobuliny a laktoferin, které mohou podpořit imunitní funkce. A co teprve, když jde o syrovátku z toho nejlepšího mléka od kraviček, co se volně pasou a jsou krmeny trávou minimálně 10 měsíců v roce!

Přírodní zdroje

Soustřeďte se na výrobky doslazované stévií. Na rozdíl od sukralózy, jde o produkt přírodního původu, který nemá vliv na inzulinovou rezistenci. Rovněž příchutě založené na autentické chuti a vůni jako například mrazem sušené ovoce by měly mít přednost před chemickými aromaty a barvivy. Nízká kalorická hodnota s vysokým obsahem bílkovin by měla být také prioritou při výběru kvalitního proteinu.

Proteinové doplňky stravy jsou moderní superpotravinou vhodnou pro každého, ať už si chcete udržet či zlepšit zdraví, nebo zapracovat na své kondici!

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama