Po elektroautech přichází revoluce v letecké dopravě. Brzy vzlétne elektroletadlo Alice

Revoluce v letecké dopravě je na dosah. Elektroletadlo Alice bude brzy nasazeno do aktivní služby. Slibuje pohodlné, cenově dostupné a ekologické cestování, oznámila na svém webu společnost Eviation Aircraft.

Reklama

O elektroletadla Alice je zájem

Společnost Eviation Aircraft se zaměřuje na výrobu plně elektrických letadel a nyní oznamuje zajímavou spolupráci s organizacemi UrbanLink Air Mobility. V rámci této dohody dodá Eviation až 20 elektrických letadel Alice.

UrbanLink, známý lídr pokročilé vzdušné mobility z jižní Floridy, buduje svou flotilu, která zahrnuje nejen elektrická letadla, ale také lodě a elektro auta. Jejich vizí je vytvořit dopravu s nulovými emisemi. S příchodem elektroletadel Alice se tak otevírá možnost ekologického cestování.

„Elektrická letadla Alice zvěstují novou éru udržitelného leteckého cestování. Toto letadlo přichází v nákladní i osobní verzi, která dokáže přepravit až 9 pasažérů. Elektrická letadla Alice jsou zároveň navržena tak, aby nadchla pasažéry nádherným designem a inovativní technologií, přičemž poskytují i cenově dostupné cestování bez emisí,“ píše společnost Eviation Aircraft na svém webu.

Společnost Eviation Aircraft navázala spolupráci s organizací UrbanLink s cílem začlenit elektroletadla do našeho každodenního života. Letadlo Alice je krůček od zavedení do aktivní služby a partnerství jako to s UrbanLink slibuje, že si cestující přijdou na pohodlné a cenově dostupné cestování. Obě společnosti spojuje prvenství začátek revoluce v letecké dopravě.

„Objednávka elektrických letadel Alice zkompletovala třetí pilíř našeho celoelektrického operačního plánu. Tato letadla nám dávají možnost poskytnout zákazníkům 9místné lety napříč naší sítí s nulovými emisemi,“ říká Ed Wegel, zakladatel společnosti UrbanLink.

Revoluce v letecké přepravě

Kromě plně elektrických letadel, která by mohla přepravovat pasažéry s nulovými emisemi, se pravděpodobně již brzy vrátí i éra nadzvukových letadel, které před lety skončily s legendárním letadlem Concorde.

Autor: Jana Mitalová. Zdroj: Eviation Aircraft

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama