Vědci tvrdí, že v Americe objevili nejlepší místo pro pozorování UFO

Při hledání svědectví o neidentifikovaných létajících objektech (UFO) vědci zjistili, že se většina z nich odehrává na západě této země. „Západ Spojených států má s neidentifikovatelnými anomálními jevy historický vztah,“ uvádí ve studii publikované v prestižním časopisu Scientific Reports Richard Medina z University of Utah.

Reklama

Vědci z University of Utah zkoumali vliv místních podmínek prostředí na pozorování UFO a prověřovali zprávy o pozorování UFO za posledních několik desítek let. Tuto organizaci nazvali Unidentified Anomalous Phenomena (UAP), což v překladu znamená „neidentifikovatelné anomální jevy“.

Výsledky zkoumání zahrnují vše pozorované na obloze, co se vzpírá přirozeným vysvětlením nebo konvenčnímu technologickému chápání.

Vědci prozkoumali data z Národního centra pro hlášení UFO (NUFORC) z let 2001 až 2020 a odhalili 98724 těchto svědectví, vyplývá ze zmíněné studie. U každého svědectví brali v úvahu faktory, jako je oblačnost, světelné znečištění, blízkost letišť a vojenských zařízení.

Geograf Richard Medina z University of Utah zdůrazňuje, že „západ USA má s UAP historický vztah. Jedná se o Oblast 51 v Nevadě, Roswell v Novém Mexiku, Skinwalker Ranch v povodí Uinta v Utahu a vojenskou aktivitu americké armády na Dugway Proving Ground.“

Medina ještě dodává, že „kromě toho existuje silná komunita, která pozoruje oblohu na otevřených veřejných prostranstvích.“

„Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět ke zprávám o anomálních objektech,“ dodává Simon Brewer z University of Utah.

Na jihovýchodě USA a v centrální části bylo hlášeno výrazně méně pozorování. Objevila se však významná spojení mezi pozorováním a komerčním a vojenským leteckým provozem. „Myšlenka je taková, že pokud máte možnost něco vidět, pak je pravděpodobnější, že na obloze uvidíte nevysvětlitelné jevy,“ doplňuje Medina.

Studie, která byla v časopise Scientific Reports publikována, vrhá světlo na prostorovou distribuci svědectví ve Spojených státech a jejich korelaci s místním prostředím s cílem nabídnout geografické poznatky, které jsou užitečné pro interpretaci zpráv v civilních a vojenských kontextech.

„Zkoumáním prostorového rozložení zpráv a jejich vztahu k místnímu prostředí doufáme, že poskytneme určitý geografický kontext, který by mohl pomoci při řešení či pochopení zpráv ve veřejném a vojenském prostředí,“ dodává na závěr Brewer.

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama