StarDance začíná aneb co nás čeká a nemine ve StarDance

StarDance je zpět. Po dvou letech přestávky se můžete těšit na další sérii oblíbené taneční soutěže StarDance. Deset nových celebrit se připojí k profesionálním tanečníkům a ukáže své taneční dovednosti. Už víte, kdo jsou letošní účastníci?

Reklama

V sobotu 14. října v České televizi začíná další série oblíbené taneční show StarDance. Poslední řada, která skončila v prosinci 2021, byla korunována triumfem herce Jana Ciny a jeho taneční partnerky Adriany Maškové. Adriana Mašková se vrací i v tomto roce a bude spolupracovat s charismatickým cukrářem Josefem Maršálkem.

StarDance: Kdo se protančí do finále?

Deset celebrit se opět objeví na tanečním parketu soutěže StarDance a budou se snažit zdokonalit své taneční dovednosti.

V soutěži StarDance se poprvé objeví manželský pár, takže můžete hádat, kdo z nich se dostane dále – herec Marek Adamczyk nebo jeho manželka, snowboardistka Eva Adamczyková (rozená Samková), která je známá svou neústupností. Podobně odhodlaný je pravděpodobně i kajakář Vavřinec Hradilek.

V sobotu večer se na tanečním parketu StarDance představí herečka Ivana Chýlková pod vedením bývalého porotce soutěže Jana Tománka, a také herec David Prachař. Nejmladší soutěžící, herečka Darija Pavlovičová, oslaví příští týden své dvaadvacáté narozeniny. Dalšími účastníky jsou modelka a moderátorka Iva Kubelková, zpěvák Richard Krajčo a Tereza Mašková, vítězka pěvecké soutěže Superstar.

Co nás čeká v letošním ročníku StarDance?

Moderátorský tým soutěže StarDance zůstává stejný, takže se můžete těšit na oblíbenou dvojici Marka Ebena a Terezu Kostkovou.

Poprvé v historii soutěže bude porota složená pouze ze tří členů – Tatiany Drexler, Richarda Genzera a Zdeňka Chlopčíka. Tito tři budou hodnotit vystoupení soutěžících během deseti večerů, které vyvrcholí 16. prosince, kdy se dozvíme, kdo se stane novým králem a královnou tanečního parketu.

StarDance bude vysílán každou sobotu s výjimkou 28. října, kdy se slaví vznik Československa. Tento den se soutěž přesune na neděli a bude tematicky zaměřen na českou a slovenskou hudbu.

Výjimečný bude také druhý finálový večer 21. října, kdy se uskuteční sté živé vysílání. Můžete se těšit na účinkující z minulých ročníků a na připomínku nezapomenutelných momentů z historie StarDance.

StarDance – Taneční páry

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Divadelní, televizní a filmový herec na sebe upozornil v dramatech Lidice, Zloději zelených koní, Poslední závod nebo v televizní pohádce Jak si nevzít princeznu. Byl také jedním z rodičů vyměněných chlapců v obou řadách úspěšného seriálu Kukačky.

Čtyřnásobná mistryně ČR v latinskoamerických tancích v mládežnické kategorii se v soutěži StarDance objevuje již poněkolikáté. V poslední řadě byla taneční partnerkou Miraie Navrátila. V roce 2018 se s hercem Jiřím Dvořákem stala královnou tanečního parketu, a tedy vítězkou devátého ročníku soutěže.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Zlatá a bronzová olympionička ve snowboardcrossu. Dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná Královna bílé stopy. Na závodech si pod nos maluje knír. Se snowboardem začala v šesti letech a původně se věnovala disciplíně freestyle. Zahrála si v několika videoklipech zpěvačky Báry Polákové.

Lektor, tanečník a choreograf. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích. Zlatý medailista na světových tanečních hrách v Thajsku v roce 2013 v trojkombinaci karibských tanců. A ve stejném roce byl stříbrný na světových hrách v Kolumbii v salse. Tanci se věnuje od šesti let.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Vodní slalomář, kajakář. Stříbrný medailista z olympiády v Londýně a několikanásobný mistr světa. K vodnímu slalomu se dostal v devíti letech. Ve filmu Tenkrát v ráji ztvárnil jednu z hlavních rolí a zahrál si také v životopisném dramatu Zátopek.

Tanečnice a trenérka, mistryně České republiky v showdance latin a ve figurálním valčíku. Je třetí na světě v showdance latin z roku 2016. Vedle showdance se specializuje i na latinskoamerické a standardní tance.

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Muzikálová, činoherní, filmová i televizní herečka. Absolventka DAMU. Zahrála si ve filmech Dobré světlo, Čas sluhů, Perfect Days – I ženy mají své dny, Chata na prodej. Za roli v komedii Díky za každé nové ráno získala Českého lva v kategorii Nejlepší herečka. Televizní diváci ji znají například ze seriálů Hop nebo trop, Neviditelní, Osada či Přítelkyně z domu smutku. Za roli v tomto seriálu byla oceněna Velkou zlatou cenou na televizním festivalu v Cannes.

Tanečník, choreograf, trenér. Ve StarDance soutěžil už třikrát a jeho tanečními partnerkami byly moderátorka Jolana Voldánová, modelka Pavlína Němcová, trojskokanka Šárka Kašpárková. Poslední dva ročníky byl porotcem StarDance.

Richard Krajčo a Dominika Rošková

Divadelní, filmový i televizní herec, zpěvák a frontman skupiny Kryštof. Zahrál si například v seriálech České televize Vraždy v kruhu nebo minisérii Vysoká hra. Diváci si ho pamatují také z filmů Sametoví vrazi, Křídla Vánoc nebo Mareš a Hrubeš jsou kamarádi do deště. V mládí se věnoval fotbalu a několik let moderoval hudební pořad Medúza.

Tanečnice, účastnice posledních tří ročníků slovenské obdoby soutěže StarDance. Dvakrát skončila stříbrná a jednou pátá. Je vícenásobnou medailistkou z mistrovství Slovenska v latinskoamerických tancích. S vyznamenáním absolvovala Národohospodářskou fakultu Ekonomické univerzity v Bratislavě. Je ekonomickou analytičkou.

Iva Kubelková a Martin Prágr

Moderátorka, zpěvačka, herečka, modelka. V soutěži krásy Miss ČR se stala první vicemiss roku 1996. Byla jednou z tváří pořadu České televize Sama doma. Před třemi lety vydala hudební album, na kterém se podílel kytarista Michal Pavlíček.

Tanečník, choreograf a lektor začal s tancem v sedmi letech. Zlatý na mistrovství ČR. Soutěže StarDance se zúčastnil už dvakrát a jeho tanečními partnerkami byly biatlonistka Gabriela Soukalová a herečka Simona Babčáková. V seriálu České televize Dobré ráno, Brno! si zahrál v šesté epizodě.

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Cukrář a pekař, pracoval mnoho let v zahraničí, mimo jiné v Londýně pro britskou panovnici Alžbětu II. Je porotcem cukrářské show Peče celá země a spoluautorem pořadu Buchty po ránu. Vaří pro děti v pořadu Cukrárna u Josefa. O pečení vydává čtenářsky úspěšné kuchařské knihy.

Mistryně republiky ve standardních i latinskoamerických tancích si s hercem Janem Cinou v roce 2021 vytančila titul královna tanečního parketu. V roce 2019 byl ve StarDance jejím tanečním partnerem Miroslav Hanuš.

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Zpěvačka, absolventka pražské konzervatoře Jaroslava Ježka. Vítězka pěvecké soutěže zpívá od pěti let. V roce 2014 získala první místo v kategorii Muzikál na mezinárodní soutěži WCOPA. Nazpívala titulní píseň pro fantasy film Princezna zakletá v čase. Aktuálně alternuje hlavní roli v muzikálu The Bodyguard v Hudebním divadle Karlín.

Tanečník, trenér, choreograf. Mistr České republiky do jedenadvaceti let ve standardních tancích. Jako choreograf se mimo jiné podílí i na krasobruslařských sestavách.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Filmová, televizní a divadelní herečka. Hrála v pohádce O léčivé vodě nebo v seriálu Zločiny Velké Prahy. Nejnověji ji diváci mohou znát třeba z úspěšného seriálu České televize Kukačky a právě natáčí další seriál To se vysvětlí, soudruzi. První účastnice StarDance, která se narodila po roce 2000.

Tanečník, choreograf a trenér. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických a standardních tancích. Držitel Ceny Thálie v kategorii Tanec a pohybové divadlo. V roce 2019 StarDance vyhrál společně s taneční partnerkou Veronikou Khek Kubařovou. V roce 2021 tančil se zpěvačkou Terezou Černochovou.

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

Divadelní, televizní a filmový herec. Člen činohry Národního divadla je držitelem výročního ocenění Herecké asociace, tedy Ceny Thálie, také Ceny Alfréda Radoka a Ceny Františka Filipovského za dabing. Známý je například ze seriálu České televize Vyprávěj. Na podzim má premiéru film Citlivý člověk, ve kterém vytvořil jednu z hlavních rolí.

Vítězka soutěže Roztančené jeviště. Mistryně České republiky v showdance a vítězka taneční ligy. Tančí od pěti let a jako trenérka pro děti i dospělé působí od patnácti let.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama