Poklad s Langmajerem a Khek Kubařovou míří z Bali do kin

Dobrodružná komedie Poklad míří z exotického Bali do českých kin. Jiří Langmajer a Veronika Khek Kubařová pátrají po dávno ztraceném pokladu ze 16. století. Přitom hledají i cestu zpět k sobě.

Reklama

Dobrodružství, exotika, rodinné vztahy a dávno ztracený poklad. To jsou hlavní ingredience nové české komedie Poklad, za kterou stojí režisér Rudolf Havlík. A co víc? Příběh, jenž se odehrává na prosluněném indonéském ostrově Bali, láká diváky nejen na vizuálně atraktivní prostředí, ale i na hvězdné herecké výkony Jiřího Langmajera a Veroniky Khek Kubařové.

Hledání pokladu na Bali

Jak už sám režisér Rudolf Havlík prozradil: „Poklad není jen film o hledání námořního pokladu, ale vypráví i příběh o ztrátách a nálezech, které nás potkávají v našich životech.“ Tento neotřelý přístup k tématu dodává snímku další rozměr, kdy honba za pokladem ztroskotané portugalské lodi Flor de la Mar slouží jako pozadí pro mnohem intimnější příběh o hledání sebe sama a obnovení rodinných vazeb.

Hlavní hrdinkou je temperamentní Julie (v podání Veroniky Khek Kubařové), která se rozhodne odletět na druhý konec světa, aby napravila své pošramocené vztahy s komplikovaným otcem Karlem (Jiří Langmajer). Karel je postavou, která si po letech odloučení žádá od své dcery pomoc – nejen finanční, ale i emocionální. Zprvu pragmatická cesta na Bali se tak pro Julii stává nečekanou výpravou za dávným pokladem, ale i cestou k uzdravení svého vztahu s otcem.

Poklad nejen pod hladinou

Režisér Havlík využil při tvorbě filmu skutečné historické základy. Inspirací se stala loď Flor de la Mar, která zmizela v Malackém průlivu a její ztracený náklad pokladu fascinuje dobrodruhy dodnes. Na tento příběh navazuje i nový český snímek Poklad, kdy se Julie a Karel vydávají na dobrodružnou výpravu za bájným bohatstvím. „Poklad jsme natáčeli z velké části pod mořskou hladinou a herci a jejich kaskadéři natáčeli všechny scény v autentickém prostředí Balijského moře,“ sdělil redakci NašeTéma k natáčení režisér Havlík.

Snaha o autenticitu dodává komedii nejen vizuální atraktivitu, ale i pocit opravdovosti, díky kterému se diváci mohou snadno vcítit do postav a jejich hledání nejen materiálního, ale i emocionálního bohatství.

Komedie s dobrodružstvím

Poklad není jen komedií plnou lehkých gagů a vtipných situací. Příběh, ve kterém se prolíná exotické dobrodružství s rodinným dramatem, nabízí vícevrstvý zážitek. Tvrdohlavá Julie svou výpravou možná najde nejen tajemný poklad, ale zároveň se smiřuje se svou minulostí a vytváří novou budoucnost pro sebe i svého otce.

Mix humoru, napětí a dojemných momentů vytváří z Pokladu jeden z nejočekávanějších filmů letošního podzimu. Snímek vstupuje do kin již 24. října a slibuje, že nabídne divákům nejen zábavu, ale i kousek životní moudrosti: že někdy je důležitější jít kupředu a hledat, než zůstávat na místě.

Trailer: Poklad (2024)

Video: CinemArt

Autor: Jana Mitalová

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama