Manželský pár chybou letištního asistenta odletěl místo do Španělska do Litvy

Manželský pár cestující na rodinnou oslavu na Costa Brava odletěl místo do Španělska do Litvy. Do špatného letadla je posadil letištní asistent. Toho si zdravotně postižení manželé objednali, aby se včas dostavili ke správnému letadlu. O kuriózní situaci informoval web polského deníku Rzeczpospolita.

Reklama

Svátek 47. narozenin Andrewa Gorea začal pro něj a jeho manželku Victorii katastrofálně. Vzhledem k tomu, že muž je po amputaci a jeho žena má autismus, využili manželé podpory letištních asistentů.

Vítejte v Litvě

Vše začalo na letišti v Bristolu ve Velké Británii. Manželé, kteří kvůli letu brzy vstávali, po nástupu do letadla vzápětí usnuli. Když se po příletu probudili, za okny nebylo Španělsko. Na displeji mobilního telefonu se objevila zpráva „Vítejte v Litvě“. Přistáli v Kaunasu.

Manželé o situaci informovali zástupce letecké společnosti Ryanair. Ti zareagovali okamžitě a zarezervovali jim let do Barcelony. Nejbližší spoj do Španělska nicméně odlétal až druhý den a navíc z 200 kilometrů vzdálené Rigy. Letecká společnost tedy objednala také ubytování a transfer na letiště v sousedním Lotyšsku.

„Na pobřeží Costa Brava manželé dorazili s více než jednodenním zpožděním. Tím ale jejich dobrodružství neskončilo – až o dva dny později dostali svá zavazadla,“ píše ČTK.

„Byl to neskutečný zážitek, který už nikdy nechceme zažít. Naše rodina se bála, že jsme nemocní, a když jsme konečně dorazili, bylo nám špatně,“ uvedl manželký pár.

Mluvčí společnosti Ryanair zdůraznil, že před odletem posádka několikrát oznámí, kam letadlo letí. Dále sdělil, že „speciální asistenční osoba z letiště Bristol“ posadila manželský pár do špatného letadla.

Nepříjemnou situaci podle mluvčího letiště vyšetřuje správa letiště ve spolupráci s obchodními partnery. Mluvčí dodal, že letenky cestujících před nástupem do letadla kontroluje letecká společnost nebo pracovník u přepážky odbavení.

Autor: Eva Klein, ČTK

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Reklama
Reklama
Reklama